Pala zadnja klapa: Završeno snimanje "Obrane i zaštite" u Mostaru

27.04.2012. 14:55 / Izvor: tportal.hr
Pala zadnja klapa: Završeno snimanje 'Obrane i zaštite' u Mostaru

Nakon pet tjedana snimanja na lokacijama u Mostaru i Čapljini završilo je snimanje filma "Obrana i zaštita" redatelja i scenarista Bobe Jelčića, izvijestili su iz produkcije filma.

"Obrana i zaštita" dugometražna je drama o predrasudama, ljudskim slabostima, sukobu pojedinca s društvom i samim sobom. Radnja filma smještena je u Mostar koji je i dvadeset godina nakon rata podijeljen na hrvatsku i bošnjačku stranu, a govori o Hrvatu Slavku i njegovoj dvojbi o odlasku na pogreb predratnom prijatelju, muslimanu.

U filmu glume Bogdan Diklić, Nada Đurevska, Ivana Roščić, Izudin Bajrović, Vinko Kraljević, Rakan Rushaidat.

Redatelj i scenarist Bobo Jelčić poznat je po specifičnom pristupu scenskom djelu. S Natašom Rajković surađivao je na nizu nagrađivanih predstava (S druge strane, Promatranja, Usporavanja i Nesigurna priča), a njegov prvi dugometražni film "Ono sve što znaš o meni" (2005) prikazan je na Motovun Film Festivalu i Zagreb Film Festivalu.

"Obrana i zaštita" zajednički je projekt produkcijskih kuća Spiritus Movens iz Zagreba, Produkcije Kadar iz Širokog Brijega te Hrvatske televizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza