TNT Fest: Dva muzička stagea, besplatan kamp i prva motorijada u Travniku krajem ljeta

09.05.2012. 15:50 / Izvor: Fena
TNT Fest: Dva muzička stagea, besplatan kamp i prva motorijada u Travniku krajem ljeta

Krajem ljeta u Travniku se održava TNT FEST koji će ove godine imati dva muzička stagea i besplatan kamp za sve posjetitelje, objavio je Radio TNT.

"Ove godine odlučili smo se da, osim Main stage na kojem nastupaju bendovi, napravimo i Elektrostage na kojeme će nastupiti brojni domaći muzičari. Osigurali smo i besplatan kamp za sve posjetitelje koji dođu iz drugih gradova i država a takvih je sve više", kaže PR festivala Rahela Čabro.

Organizatori ove godine očekuju više od 10.000 posjetitelja koji će, vođeni sloganom "Treba nam tolerancija" doći u Travnik na jedan od rijetkih muzičkih festivala u BiH.

Očekuju se organizirane posjete studenata i motorista.

Naime, u okviru festivala, bit će održana i prva motorijada u Travniku."Poznato je da su motoristi veliki rokeri a mi smo pripremili odličan rock- n- roll provod, stoga sam sigurna da će biti ekstra", kaže Čabro.

Headliner petog TNT FEST-a je Dubioza kolektiv, a uskoro će biti otvoren i konkurs na kojeme će biti izabrano pet najboljih mladih bendova iz BiH i regiona koji će dobiti priliku da se predstave festivalskoj publici ali i da se njihova pjesma zavrti na 50 radiostanica.

"Odabrat ćemo pet mladih bendova i to će biti veoma težak zadatak, jer, i bez otvorenog konkursa svakodnevno stižu prijave fantastičnih bendova. Za bednove smo osigurali simboličan honorar, ali i veliku promociju koja će sigurno rezultirati uspjehom", kaže Čabro.

Radio TNT ove godine slavi 15. rođendan. Već pet godina rođendansku feštu uveličavaju organizacijom muzičkog festivala na kojem su do sada nastupili poznati bendovi i kao što su T.B.F., Letu štuke, Zabranjeno pušenje, Laka, St!llness, Zinedin Zidan, Billy andol, Kevlar Bikini, Kuriri, Polaroid Trip, KillingJazzHardCoreBaby.

Peti TNT FEST se održava od 31. augusta do 2. septembra na sportskim igralištima travničke Gimnazije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza