Damiru Džumhuru Državna nagrada za sport

29.04.2011. 14:43 / Izvor: eKapija.ba
Damiru Džumhuru Državna nagrada za sport

Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović uručio je u Sarajevu Državnu nagradu za sport teniseru Damiru Džumhuru, Odbojkaškom klubu invalida "Fantomi" Sarajevo i treneru džudoa Branislavu Crnogorcu. Prvu nagradu teniser Damir Džumhur zaslužio je osvajanjem prvog mjesta na Evropskom juniorskom prvenstvu i bronzane medalje na Olimpijskim igrama mladih. Druga nagrada Odbojkaškom klubu invalida "Fantomi" Sarajevo dodjeljena je za osvojeno prvo mjesto na Evropskom prvenstvu, a treća Branislavu Crnogorcu za uspješan rad u oblasti sporta i kao treneru trenutno najboljih džudista u BiH.

Na konkurs za Državnu nagradu za sport prijavilo se 19 sportista, a Ministarstvo civilnih poslova BiH je dodjelom priznanja pokazalo opredijeljenost za podršku vrhunskim sportistima i sportskim radnicima koji su najbolji ambasadori BiH.

"Naš zajednički cilj treba da bude pružanje podrške sportskim talentima i stvaranje potrebnih uvjeta za ostvarivanje vrhunskih rezultata te promocija pozitivnih vrijednosti u sportu", rekao je ministar Nović, dodjeljujući nagrade. Ministar je ukazao na činjenicu da u nekim sportskim savezima u BiH postoji netrpeljivost, sukob, netolerancija.

On smatra da je nedopustivo da, nakon usvajanja zakona na nivou BiH, do danas nije izvršena reorganizacija u sportskim savezima, kao ni kadrovsko jačanje ovih organizacija ljudima koji nisu skloni politikanstvu i korupciji.

Zahvaljujući u ime nagrađenih na priznju, Damir Džumhur izrazio je nadu da će ubuduće ostvarivati još bolje rezultate.

Uz prvu nagradu Džumhur je dobio i 10.000 KM novčane nagrade, "Fantomi" su dobili 6.000 KM, a Crnogorac 4.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza