U Tuzli završen Festival piva: Tri dana dobre zabave

15.10.2012. 10:54 / Izvor: eKapija.ba
U Tuzli završen Festival piva: Tri dana dobre zabave

Prvi Internacionalni festivala piva "Oktobar fest 2012." u organizaciji Pivnice "Boris", koji se održavao u Tuzli od 11. do 13. oktobra zvanično je i zatvoren. Festival je organizovan na platou ispred Mercator Centra u Tuzli i bez obzira na kišu koja je padala posjetitelja, ljubitelja piva i dobre zabave nije nedostajalo. Tokom tri dana posjetiteljima je ponuđeno kvalitetno pivo, roštilj i bogat prateći sadržaj.

"Pored promocije proizvođača piva i hrane, jedan od ciljeva je svakako i bogaćenje sadržaja u gradu. Ovim putem želimo se zahvaliti Općini Tuzla i načelniku Jasminu Imamoviću, koji su nam svojom podrškom na profesionalan način pomogli u organizaciji "Oktobar festa 2012.", te se nadamo nastavku uspješne saradnje i u narednim godinama", istako je Željko Jelinić, organizator Festivala.

Učešće na festivalu uzela su renomirana imena u svijetu piva te proizvođači hrane, a Festival je pratio i bogat kulturno – zabavni i animatorski program, kao i nagradne igre.

Tako su prvog dana Festivala nastupili tamburaši koji su dodatno zagrijali atmosferu među posjetiocima, dok je u petak organizovano javno gledanje kvalifikacione utakmice fudbalskih reprezentacija Grčke i Bosne i Hercegovine. Pored ovoga u završnoj večeri nastupili je grupa Balsika, a atmosferu je dodatno zagrijala i Zumba party. Događaje na Festivalu pratio je i BHR1 i emisija "Vikend vidikovac" sa voditeljicom Vanjom Iličić, koji je u subotu imao mobilni studio na bini Festivala.

Pokrovitelj manifestacije bili su Federalno ministrastvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK i Općina Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza