Cinema City: Humanitarna premijera filma "Sve je super" - pikupljanje sredstava za Avon Šetnju za život 2010

19.03.2010. 16:24 / Izvor: eKapija.ba
Cinema City: Humanitarna premijera filma 'Sve je super' - pikupljanje sredstava za Avon Šetnju za život 2010

Na Međunarodni dan žena, mamotom aparat za biopsiju, prvi te vrste, zvanično je predat Institutu za onkologiju Kliničkog Centra Koševo. Veliki je značaj tog aparata za žene u Bosni i Hercegovini, a posebno za žene koje se suočavaju sa rakom dojke. Najvažnije za žene je to što aparat omogućava rano dijagnosticiranje i rano liječenje, a prema tome i veće šanse za preživljavanje. Sredstvima prikupljenim Avon Šetnjom za život 2009. uplaćeno je 50.000 KM, a Avon Šetnjom za život 2010., potrebno je sakupiti još 60.000 KM da bi se isplatio cjelokupan iznos za uređaj. Tako će u sklopu ovogodišnje Šetnje biće organizovani i drugi događaji kao što je premijera filma i svečani koktel za prikupljanje sredstava za mamotom.

Premijera filma i koktel za prikupljanje sredstava su zakazani za utorak, 23. marta u 20:00 sati u Cinema City-ju, a biće prikazan film "Svi smo super", koji je nominovan za nekoliko nagrada, među kojima je Zlatni globus i nagrada Hollywoodskog filmskog festivala. Robert DeNiro igra ulogu glave porodice. Radnja filma počinje pet mjeseci poslije smrti njegove supruge. On planira da ponovo okupi svoje četvoro djece za vikend u svojoj kući. Međutim, djeca su ga nazvala da ga obavijeste da ne mogu doći i on odlučuje da iznenadno posjeti svako dijete ponaosob i vidi šta oni stvarno rade. " Svi smo super" je dirljiv film koji se mora vidjeti i koji naglašava važnost porodičnih veza.

Rak dojke je veliki javni zdravstveni problem u Bosni i Hercegovini. Pojedinačno se ništa značajno ne može postići, ali kada bi se se ujedinili svi učesnici šetnje za život – građani BiH, međunarodna zajednica, vladine nevladine organizacije, javni i privatni sektor, i djelovali zajedno za jednu zajedničku stvar, onda granice prestaju da postoje.

Koktel je uključen u cijenu ulaznice koja košta 20 KM. Za ulaznice za premijeru filma, molim vas kontaktirajte Fondaciju Ruke i srca koja pomažu na e-mail projectMUCHH@gmail.com ili na broj telefona 061 295 131.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza