Projekcijom filma "Čovjek od soli" u Širokom Brijegu počinje Mediteran Film Festival - 02.09.2009. godine

02.09.2009. 14:05 / Izvor: eKapija.ba
Projekcijom filma 'Čovjek od soli' u Širokom Brijegu počinje Mediteran Film Festival - 02.09.2009. godine

02. septembra 2009. godine u 20:00, projekcijom filma "Čovjek od soli" španjolskog redatelja Manuela Jimenez Nuňez, biće otvoren 10. po redu festival dokumentarnog filma – "Mediteran Film Festival".

Direktor festivala Tomislav Topić istakao je kako je za takmičarski program ovogodišnjeg festivala prijavljeno više od 240 filmova, a najviše je filmova pristiglo iz Španjolske, Izraela, Hrvatske i Italije. Zemlja domaćin učestvovat će sa 10 ostvarenja.

"Hypo banka je tradicionalno pokrovitelj Mediteran film festivala. Podržavajući ovaj projekt na kojem organizatori imaju priliku ugostiti mnoga poznata imena iz svijeta filma, vjerujemo kako bitno doprinosimo promociji turističkih potencijala Bosne i Hercegovine. Sudjelovanje na ovakvim i sličnim događajima za nas kao tvrtku je svakako investicija, jer je dobit na jačanju korporativnog identiteta i prepoznatljivosti branda Hypo Group Alpe Adria višestruka", izjavio je Petar Jurčić, direktor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Festival će trajati do subote 05. septembra 2009. godine, kada će u 21:30 biti upriličena dodjela nagrada "Kristalni projektor" za najbolji film, posebno priznanje žirija te nagrada publike.

Festival zatvara projekcija filma "Kenjac" Antonia Nuića, koji je bh. publici predstavljen u takmičarskom programu na netom završenom Sarajevo Film Festivalu, navodi se u saopštenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza