Pripreme za drugu po redu "Šetnju za život" u završnoj fazi: Do sada registrovano 1.000 šetača

31.03.2009. 13:18 / Izvor: eKapija.ba
Pripreme za drugu po redu 'Šetnju za život' u završnoj fazi: Do sada registrovano 1.000 šetača

Pripreme za drugu po redu sarajevsku "Šetnju za život", ulaze u završnu fazu. U šetnji 5. aprila će ove godine učestvovati mnogi članovi diplomatskog kora ambasada SAD, Velike Britanije, Kanade, Malezije, Holandije, Danske, Japana, Španije, Italije, te organizacija kao što su ICRC, Svjetska banka, te NATO-EUFOR, kao i mnoštvo kompanija čiji su uposlenici formirali timove koji će šetati za život.

Također, broj pojedinačnih registracija pokazuje da ljudi u našoj zemlji polako, ali sigurno postaju svjesni značaja ranog otkrivanja raka dojke. Do sada je ukupno registrovano oko 1,000 šetača iz različitih krajeva BiH, navodi se u saopćenju.

Ovogodišnju akciju podržali su Grad Sarajevo, te Ministarstvo zdravstva FBiH, Ministarstvo zdravstva KS i Ministarstvo odbrane BiH. Medijski pokrovitelji su RSG Radio, Radio M, Radio Kameleon i eKapija.ba.

Sva finansijska sredstva koja se prikupe ovom humanom akcijom bit će usmjerena za kupovinu mamotoma-aparata za biopsiju, za Onkološki institut Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza