Kompanija LG Electronics predstavila u Sarajevu novi Nexus 4

06.03.2013. 10:31 / Izvor: eKapija.ba
Kompanija LG Electronics predstavila u Sarajevu novi Nexus 4
OTVORI GALERIJU

Posljednji model iz serije Nexus telefona, koji je nastao kao rezultat saradnje kompanija LG Electronics i Google, od sada dostupan na tržištu Bosne i Hercegovine

Kompanija LG Electronics je u saradnji sa kompanijom Google predstavila u Sarajevu novi Nexus 4 smart telefon koji će se naći na bosanskohercegovačkom tržištu. Riječ je o  najnovijem modelu iz ove prestižne serije smart telefona, koji  kombinira elegantan dizajn i hardverska rješenja kompanije LG Electronics sa posljednjom verzijom Android™ operativnog sistema i neprevaziđenim mogućnostima koje pruža Google Apps servis.

"LG je ponosan na činjenicu da je doprinio u stvaranju najnovijeg Nexus 4 smart telefona, a ubijeđeni smo da će korisnici u BiH biti oduševljeni savršenom kombinacijom dizajna i naprednih funkcija koje im donosi ovaj model", rekao je Krešo Kosić, menadžer prodaje mobilne telefonije, Regionalni ured LG-a Hrvatska. "Rezultat naše saradnje sa kompanijom Google je smart telefon koji će zadovoljiti sva vaša očekivanja, a tome svjedoči i veliki uspeh koji je Nexus 4 zabilježio širom svijeta."

Nexus 4 posjeduje visokokvalitetnu kameru od 8 megapiksela koja uz pomoć Photo Sphere tehnologije uspijeva da zabilježi i najsitnije detalje. Također, fotografije se direktno sinhronizira uz pomoć Instant Upload aplikacije, tako da se neće desiti da ih slučajno obrišite i ostanete bez njih. True HD IPS Plus ekran sa dijagonalom od 4,7 inča i rezolucijom od 1280x768 piksela koristi i naprednu Zerogap Touch tehnologiju, a Corning® Gorilla® Glass 2 štiti ekran od oštećenja i grebanja.

Zahvaljujući najnovijoj verziji Google Now™, bićete još bolje organizirani uz pomoć podsjetnika koji vas obavještava o avionskim letovima, potvrdama rezervacija hotela pa čak i prilikama za fotografiranje – gdje i kada god vam zatrebaju. Stizanje do željene lokacije je brzo i lako uz Google Maps™ za Android platformu. 3D mape i bogat sadržaj satelitskih slika pružaju vam nevjerovatno realistične i precizne slike onog što vas okružuje, dok funkcije Street View i Indoor Maps omogućuju da uvijek budete sigurni šta je ispred vas.

 

Glavne karakteristike:

  • Procesor: Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro procesor, 1.5GHz Quad-Core Krait CPUs
  • Operativni sistem: Android 4.2 Jelly Bean
  • Mreža: 3G (WCDMA), HSPA+
  • Ekran: dijagonala od 4,7 inča, WXGA True HD IPS Plus (1280 x 768 pixela)
  • Memorija: 8 GB / 16 GB
  • RAM: 2 GB
  • Kamere: 8.0 MP (zadnja) / 1.3 MP HD (prednja)
  • Baterija: 2,100 mAh Li-Polymer / vreme razgovora: 15,3 sati / režim mirovanja: 390 sati
  • Dimenzije: 133.9 x 68.7 x 9.1 mm
  • Težina: 139 g
  • Ostalo: bežično punjenje baterije, NFC tehnologija

Korisnicima u Bosni i Hercegovini Nexus 4 su u prvom kvartalu ekskluzivno dostupni u ponudi BiH Telekoma već od 04.03.2013. u okviru svih post paid paketa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza