Turska predstavila leteće vozilo Cezeri (VIDEO)

16.09.2020. 12:57 / Izvor: Agencija Anadolija
Turska predstavila leteće vozilo Cezeri (VIDEO)

Bayraktar je naveo kako će trebati od 10 do 15 godina da "Cezeri" bude na ulicama.

Prvo autonomno leteće vozilo Turske, nazvano Cezeri, uspješno je testirano u Istanbulu, priopćio je proizvođač u utorak. Za dizajn i proizvodnju zasluženi su turski inžinjeri, a "Cezeri" je tijekom testova leta prototipa od 230 kilograma, poletio na visini od deset metara, priopćio je proizvođač Baykar. 

''U sljedećem procesu ćemo napraviti naprednije prototipe. Obavit ćemo letove s ljudima'', rekao je Selcuk Bayraktar, jedan od čelnika kompanije.

Bayraktar je naveo kako će trebati od 10 do 15 godina da "Cezeri" bude na ulicama, a tri do četiri godine za rekracijsku upotrebu u ruralnim sredinama kao quad.

''Nakon pametnih automobila, revolucija u automobilskoj industriji bit će leteći automobili. S ovog stanovišta, pripremamo se za sutrašnje trke, a ne današnje'', dodao je Bayraktar. 

"Cezeri" je prvi put predstavljen prošlog rujna na sajmu tehnologije i avijacije Teknofest održanom u Istanbulu. Automobil je nazvan po Ismailu al-Jazariju, poznatom inžinjeru i znanstveniku iz 12. stoljeća. Baykar koji je osnovan 1984. proizvodi naoružane i nenaoružane dronove, kontrolne sustave, simulatore i sustave za zrakoplovstvo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza