Game Awards: The Ghost of Tsushima najbolja igrica u 2020. godini

09.12.2020. 10:57 / Izvor: Akta.ba
Game Awards: The Ghost of Tsushima najbolja igrica u 2020. godini

Ovo je nagrada naroda, dok će glavnu nagradu odrediti glasovi novinarskog žirija, kombinirani s glasovima publike u zasebnom glasanju.

Publika je rekla svoje te je na The Game Awards 2020 odabrala Ghost of Tsushima za najbolju igru godine.

The Last of Us: Part II je odnio titulu za najbolju igru 2020. u najstarijoj dodjeli nagrada Golden Joystick, u kojoj je glasalo više od tri miliona ljudi. Međutim, druga je pobjeda izmakla igri Naughty Doga u kategoriji najbolje igre po odabiru publike na Game Awardsu 2020.

Utrka je bila tijesna do samoga kraja, no samurajska je avantura u konačnici proglašena pobjednikom. Pojavile su se, međutim, neke sumnje da je stranica za glasanje bila hakirana te da je rezultat u konačnici namještaljka, ali organizatori nisu ništa komentirali te je pobjednik formalno proglašen.

Valja napomenuti da ovo nije glavna nagrada za igru godine u sklopu Game Awardsa. Ovo je “nagrada naroda”, dok će glavnu nagradu odrediti glasovi novinarskog žirija, kombinirani s glasovima publike u zasebnom glasanju.

Glasovi publike nose 10 posto glasova u tom izboru te mogu biti presudni faktor u slučaju izjednačene bitke kakvu su Ghost of Tsushima i The Last of Us: Part II vodili u kategoriji najbolje igre po odabiru publike, piše hcl.hr.

U svakom slučaju, obje te igre su u utrci za glavnu nagradu, zajedno s još četiri druge igre. Evo podsjetnika koji se sve naslovi bore za titulu najbolje igre na ceremoniji Game Awards 2020.

  • Animal Crossing: New Horizons
  • Final Fantasy VII Remake
  • Hades
  • The Last of Us Part 2
  • DOOM EternalGhost of Tsushima
  • Pobjednici Ga

Pobjednici Game Awardsa bit će proglašeni u noći s četvrtka na petak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza