HERE mapira Bosnu i Hercegovinu u 3D

23.03.2021. 13:50 / Izvor: Akta.ba
HERE mapira Bosnu i Hercegovinu u 3D

HERE planira voziti putevima Bosne i Hercegovine od aprila do juna 2021. godine, koristeći automobil opremljen najsavremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima...

HERE Technologies, svjetski lider u uslugama digitalnog mapiranja i lokacijskih servisa, od ovog proljeća mapirati će dijelove Bosne i Hercegovine visoko preciznom trodimenzionalnom (3D) tehnologijom u cilju kreiranja najnaprednije karte svijeta.

HERE planira voziti putevima Bosne i Hercegovine od aprila do juna 2021. godine, koristeći automobil opremljen najsavremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima, uključujući vertikalnu i horizontalnu prometnu signalizaciju. Jasno obilježen HERE automobil će također snimati 3D i panoramske snimke ulica, kao i točke interesa (npr. prodavaonice, benzinske pumpe, restorane).

Informacije će se koristiti za izradu bogatih i detaljnih mapa Bosne i Hercegovine, dizajniranih za podršku visoko autonomnim vozilima i drugim naprednim uslugama koje poboljšavaju sigurnost na putevima, smanjuju zagušenja u prometu i omogućavaju ljudima lakšu navigaciju u gradskim područjima.

U narednim mjesecima vozilo će se kretati glavnim putevima širom zemlje i ulicama pojedinih gradova.

Cijeli proces snimanja odvija se bez zaustavljanja i utjecaja na protok prometa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza