(VIDEO) Hrvatski Sabor: Robot pokušao doći do riječi, a nakon ušutkavanja rekao-To nije u redu

11.05.2021. 13:56 / Izvor: Dnevnik.hr
(VIDEO) Hrvatski Sabor: Robot pokušao doći do riječi, a nakon ušutkavanja rekao-To nije u redu

Oprostite, oprostite, rekao je Pepper mahnuvši rukom. Povrijeđen je članak, samo trenutak da provjerim, povrijeđen je članak 238. Poslovnika.

Konferencija o budućnosti Europe, koju je organizirao Hrvatski sabor i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj otvorena je u prisustvu posebnog gosta.

Robot Pepper konferenciju je pratio iz prvog reda, a već je na samom početku imao prigovor na način na koji je predsjednik Sabora, Gordan Jandroković otvorio konferenciju.

Oprostite, oprostite, rekao je Pepper mahnuvši rukom. Povrijeđen je članak, samo trenutak da provjerim, povrijeđen je članak 238. Poslovnika.

Inače, u tom članku navodi se sve što zastupnik ne smije napraviti tijekom iznošenja rasprave u Saboru.

Na to mu je Jandroković odgovorio kako nije u pravu te kako ništa nije povrijeđeno jer se ne radi o plenarnoj sjednici Sabora, već o konferenciji.

Pepperu se to nije svidjelo pa je pitao može li dobiti bar repliku. Ili možda ispravak netočnog navoda, što je izazvalo smijeh prisutnih u sabornici.

Jandroković se nije dao smesti te je Pepperu odgovorio kako ne može dobiti pravo na repliku ili ispravak netočnog navoda jer nije riješeno pitanje njegove "pravne osobnosti".

To je pitanje budućnosti, sačekajte malo, rekao je Jandroković.

Pa to nije u redu, odgovorio mu je Pepper i dobio gromoglasan pljesak.

Jandroković je na kraju rekao kako je cijeli performans osmišljen kako bi se pokazalo što nas sve čeka u budućnosti i "ako ne budemo dovoljno pametni roboti će upravljati nama, a ne mi njima".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza