Amazon razvija pametni frižider koji će vas obavijestiti kada su namirnice pri kraju

06.10.2021. 09:58 / Izvor: Dnevnik.hr
Amazon razvija pametni frižider koji će vas obavijestiti kada su namirnice pri kraju

oš jedna opcija koju bi mogao imati Amazonov hladnjak jest prijedlog recepata.

Amazon se želi pobrinuti da ljudi više nikada ne zaborave kupiti namirnice koje su im pri kraju ili nedostaju u hladnjaku.

Naime, prema izvještajima tehnoloških medija, Amazonovi inženjeri razvijaju pametni hladnjak u koji će implementirati tehnologiju koju koriste u svojim trgovinama bez blagajni.

Ta će tehnologija pratiti korisničke kupovne navike i situaciju s namirnicama unutar hladnjaka, kada se zalihe proizvoda koji se često kupuju budu bližile kraju, na to će upozoriti korisnike. Također, omogućit će kupovinu tih namirnica putem svojih trgovina Amazon Fresh i Whoole Foods i time si otvoriti još jednu mogućnost dodatne zarade.

Još jedna opcija koju bi mogao imati Amazonov hladnjak jest prijedlog recepata. Na temelju namirnica koje imate u hladnjaku, tehnologija će preporučiti što bi mogli skuhati s njima. Što se proizvodnje samog hladnjaka tiče, Amazon će surađivati s partnerima i poznatim proizvođačima bijele tehnike, no sva tehnologija u njemu trebala bi biti Amazonova. Iako službeno ništa nije poznato, kako je riječ o Amazonu, očekujemo i podršku za glasovnog asistenta Alexu tako da bi s ovim frižiderom mogli i razgovarati.

Američka kompanija do sada je u razvoj pametnog hladnjaka potrošila oko 50 milijuna dolara, a njegov razvoj već traje oko dvije godine. Ipak, još nije poznato hoće li se njihov uređaj zaista pojaviti na tržištu ili će, nezadovoljni konačnim proizvodom i potencijalom, na kraju od njega ipak odustati. A ako se zaista pojavu u prodaji, jedno je sigurno - neće biti jeftin.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza