Sarajevski nastavnik informatike kreirao personalizirani "Moj nastavni planer"

15.07.2022. 09:10 / Izvor: Akta.ba
moj planer

Kakao bi vodio evidenciju i imao sve na jednom mjestu Benjamin Topalčević, nastavnik informatike u jednoj školi u Sarajevu, razvio je ideju i i kreirao personalizirani planer.

Biti nastavnik jedno je od najljepših i najizazovnijih zanimanja. Međutim, treba dodati da je to i jedno od najodgovornijih zanimanja.

Kakao bi vodio evidenciju i imao sve na jednom mjestu Benjamin Topalčević, nastavnik informatike u jednoj školi u Sarajevu, razvio je ideju i i kreirao personalizirani planer koji je namijenjen za nastavnike, učitelje i profesore.

"Moj nastavni planer" je brend specijaliziran za dizajn personaliziranih rokovnika. Kako kaže, radi o se o originalnom i jedinstvenom brendu na bh. tržištu jer su u osmišljavanju rokovnika razmijenili iskustva s učiteljima i drugim nastavnicima koji imaju dugogodišnje iskustvo u nastavi. 

"Razgovarali smo o tome šta bi to trebao da sadrži jedan planer, te smo "Moj nastavni planer" izradili u smjeru stručnog rokovnika koji je prilagođen svakom učitelju, nastavniku ili profesoru. Iako živimo u vremenu u kojem svi koristimo uređaje, web alate ili razni softver koji olakšavaju vođenje nastavnog procesa, većina nastavnika i dalje pored svega navedenog vode svoju evidenciju i koju evidentiraju u sveske ili rokovnike", navodi Topalčević.

benjamin

Benjamin kaže da je "Moj nastavni planer" nastao kao ideja da svoje obaveze, evidencije i bilješke u toku jedne školske godine vodi na jednom mjestu. 

"Svako od nas, ko radi u nastavi mora voditi evidenciju ako želi biti u toku, i ako želi biti dosljedan onome što je ranije rekao. Ja kao nastavnik informatike radim sa učenicima koji se dijele u grupe. Grupe se mijenjaju sedmično i nekada je jako teško upratiti ono što ste ranije rekli. Zbog toga sam došao na ideju da razvijem personalizirani rokovnik koji će biti namijenjen za jednu školsku godinu", priča nam on.

Smatra da će "Moj nastavni planer" olakšati rad ne samo njemu, nego i svim njegovim kolegicama i kolegama. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza