PTIČIJA PERSPEKTIVA

Kako aerodrom u Sarajevu izgleda iz zraka: Uz pomoć drona zavirite u svaki dio kompleksa

14.10.2023. 10:59 / Izvor: Akta.ba
aerodrom

Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je novi videosnimak u kojem se prikazuje cijelo područje aerodroma, ali iz ptičije perspektive.

Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio je novi videosnimak u kojem se prikazuje cijelo područje aerodroma, ali iz ptičije perspektive.

Sunčano vrijeme u Sarajevu, uposlenici aerodroma iskoristili su i za turu dronom na kojoj se mogu vidjeti svi dijelovi aerodroma, od zgrade pa sve do aerodromske piste.

Snimak koji je objavljen privukao je pažnju i stranice Međunarodnog vijeća aerodroma Evrope gdje je objavljen kao video dana.

Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu u toku su brojne aktivnosti koje se odnose proširivanje kapaciteta kako same zgrade aerodroma tako i piste.

Prošli mjesec, aerodrom je imao više putnika u odnosu na septembar 2022. godine, a prevezao je i znatno više tereta u odnosu na isti period 2022. godine.

U septembru je kroz aerodrom prošlo 144.013 putnika, a prevezeno je i 345.126 tona tereta što predstavlja 63 posto više u odnosu na septembar 2022. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza