Za preopterećene oči: Razvijene leće protiv umora

31.01.2014. 10:57 / Izvor: eKapija.ba
Za preopterećene oči: Razvijene leće protiv umora

U današnjem svijetu preplavljenom informacijama, potpuno je uobičajeno za sve nas da samo online satima...šaljemo poruke prijateljima i onda se odmaramo geladajući You Tube video.

U današnjem svijetu preplavljenom informacijama, potpuno je uobičajeno za sve nas da samo online satima...šaljemo poruke prijateljima i onda se odmaramo geladajući You Tube video. Zato nije iznenađujeće da su naše oči često pod stresom i to do razine iscrpljivanja.

Fokusiranje se na male digitalne isječke, nekoliko centirmetara udaljene, u dužem vremenskom razdoblju može prouročiti zamagljene slike, glavobolje ili nelagodu. Srećom, nekoliko proizvođača leća su nedavno razvili spcijalizirane čeće koje mogu pomoći ljudima da rade sve ove zadatke bez problema.

Novi proizvod, poznati kao leće protiv umora (anti-fatigue AF) leće ponuditi će pacijentima olakšanje od digitalno induciranog naprezanja očiju i drugih vizualnih stresova kojima su oči izložene tijekom dana. 

AF leće su funakcionalnei mogu se koristiti i za bližei srednje vizualne zadatke, a ne samo koristiti prilikom rada na računalu. Liječnici navode da ih se može smatrati kao rekreativne leće koje su pogodne za bilo kakvu akvitnosnost koja uključuje prilagiođavanje očiju na bliže slike.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza