Obavijeni maglom: Najava za The Order: 1886 puno skriva

19.02.2014. 10:56 / Izvor: 24sata

U Londonu na kraju 19. stoljeća, igrači su članovi Reda koji se bori protiv sila zla, ali ovo nije London kakav znamo. Tu su struja, radio, dirižabli i futuristička oružja.

The Order: 1886 uvodi nas u pomaknutu viziju neo-viktorijanskog Londona u kojem se ljudi uz pomoć tehnologije, koja baš i ne pripada u to vrijeme, bore protiv zla. Kao igrači, mi smo u ulozi elitnog reda vitezova i naravno imat ćemo bitnu ulogu u stoljetnom ratu. Nova najava za igru vodi nas kroz prošlost u kojoj su se snage "Reda" uspijevale boriti, no dolaskom industrijskog doba došli su i novi neprijatelji, ali zadatak je ostao isti. Na kraju najave imamo i kratki pogled na neko od čudovišta koje će nas čekati u igri.

Igra će biti dostupna samo za PlayStation 4, a autori su se na to odlučili kako bi u potpunosti mogli iskoristiti hardver nove konzole i prikazati sve što žele, iako znaju da bi zbog toga mogla patiti prodaja, prenosi Polygon. No, postoji mogućnost da se kasnije igra prebaci i na druge platforme. Najava koja se može vidjeti na Sonyjevim stranicama prikazuje jednu scenu iz igre, koja je u engineu igre i izgleda prilično zanimljivo. Detalji u grafici, poput tekstura, lica i rasvjete izgledaju obećavajuće i bit će zanimljivo vidjeti samu igru, jednom kad izađe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza