Zbog tehničke greške na Amazonu prodaju sve po 10 lipa

15.12.2014. 10:37 / Izvor: Jutarnji list
Zbog tehničke greške na Amazonu prodaju sve po 10 lipa

U petak navečer brojni korisnici Amazona nisu mogli sakriti svoje oduševljenje kad su vidjeli da se artikli prodaju za samo jedan peni britanske funte, odnosno oko deset lipa.

U petak navečer brojni korisnici Amazona nisu mogli sakriti svoje oduševljenje kad su vidjeli da se artikli prodaju za samo jedan peni britanske funte, odnosno oko deset lipa. Vijest se vrlo brzo proširila društvenim mrežama, ali do totalnog sniženja nije došlo zbog toga jer je Amazon odlučio biti darežljiv, već zbog tehničke greške softvera koji podešava cijene.

Proizvodi od namještaja, odjeće pa do gadgeta počeli su se rasprodavati po suludo niskoj cijeni. No, koliko god da je to usrećilo kupce, unesrećilo je prodavače. Mnogi od njih žale se da bi zbog ove greške mogli bankrotirati.

Primjera radi, Judith Blackford iz male tvrtke Kiddymania iz Velike Britanije kaže kako je preko noći izgubila 20 tisuća funti, a kod nekih prodavača ta se svota popela na vrtoglavih 100 tisuća funti. 'Odmah sam zatražila od Amazona da stopira isporuke, a oni još uvijek šalju moje pakete i obračunavaju cijenu od jednog penija', požalila se.

No, veći dio narudžbi je nakon toga otkazan kako bi se smanjila šteta nastala zbog softvera koji održava vanjska tvrtka u suradnji s Amazonom, RepricerExpress.

Još nije poznato zbog čega je došlo do problema s Repricerom, a tvrtka radi na tome da što prije ukloni kvar kako do toga ne bi ponovno došlo.

Valja istaknuti kako je RepricerExpress alat koji pomaže prodavačima na Amazonu tako što automatski mijenja cijenu njihovih proizvoda kako bi ostali kompetitivni sa sličnim ponuđačima na online tržištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza