Što je Pinterest?

12.03.2016. 10:31 / Izvor: Akta.ba
Što je Pinterest?

U zadnje vrijeme sve je više sadržaja na internetu koji omogućavaju svojim korisnicama lakše obavljanje određenih zadataka.

U zadnje vrijeme sve je više sadržaja na internetu koji omogućavaju svojim korisnicama lakše obavljanje određenih zadataka. Pored toga ti su sadržaji lansirani ponajviše zbog svoje zabavne note koja svakim danim privlači sve više korisnika. Pineterest je još jedna novost u modernom svijetu interneta. Radi se društvenoj mreži koja svojim korisnicima primarno omogućuje dijeljenje fotografija.

Pinterest je društvena mreža nastala 2010. godine koja u zadnje vrijeme bilježi preko 10 milijuna korisnika i to najviše s područja SAD-a. Prema provedenim istraživanjima pokazalo se kako se radi o mreži koju najviše koriste upravo žene.

Zašto je tako? Objašnjenje je poprilično jednostavno. Kako bi slika bila pomalo jasnija radi se o mreži gdje korisnici mogu izmjenjivati sadržaje kao što su recepti te razne kreativne ideje. Upravo preko Pinteresta mnogi dolaze do ideja s kojima se dosada nisu još susreli.

Zanimljivo je spomenuti kako ne može svatko pristupiti Pineterstu. Za njega je potrebno imati pozivnicu, a postoji čak i lista čekanja na koju se možete predbilježiti. Zanimljivo ali radi se o zaista popularnom virtualnom prostoru.

Pineterst je idealan kada želite neko mjesto na koje ćete moći pohraniti sve one zanimljive stranice na koje ste naišli surfajući, a koje su vam se iz nekog razloge učinile zanimljivima. Osim toga tu možete pohranjivati slike i video.

Osim što možete repinati sadržaj drugog korisnika, on isto tako može repinati vaš sadržaj. Sve ono što ste odlučili pohraniti u svom virtualnom prostoru možete imenovati onako kako to vama odgovara.

Kao i kod ostalog tako je i ovdje s vremenom problem postao zaštita autorskih prava. Naime čim ste postali njihov član ujedno ste pristali na to da postajete vlasnik sadržaja koji se nalazi u vašem prostoru te isto tako preuzeli odgovornost za bilo kakvo kršenje autorskih prava.

Prije nego što odlučite postati čan još jedne društvene mreže, malo se raspitajte o detaljima koje nitko ne voli čitati i s time se naravno zamarati.

(Savjetnica.com)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza