Važno je znati kada ste u romingu!

08.07.2016. 13:25 / Izvor: Akta.ba
Važno je znati kada ste u romingu!

Prije polaska na putovanje van granica naše zemlje, predlažemo da svakako prvo provjerite cijene odlaznih i dolaznih poziva.

S obzirom na to da je stiglo vrijeme ljetnih odmora, odlučili smo da vas podsjetimo na nekoliko savjeta o tome kako postupiti sa svojim mobilnim brojem kada ste u inostranstvu, a kako ne bi došlo do nepredviđenih troškova i kako biste u potpunosti uživali u odmoru.

Prije polaska na putovanje van granica naše zemlje, predlažemo da svakako prvo provjerite cijene odlaznih i dolaznih poziva, poziva u lokalu, cijenu SMS-a i cijene prenosa podataka koje su važeće za zemlju vašu krajnju destinaciju, kao i za zemlje kroz koje putujete. Naime, cijene saobraćaja u romingu znatno se razlikuju u odnosu na cijene u nacionalnom saobraćaju, a možete ih pronaći na zvaničnom sajtu kompanije m:tel na adresi www.mtel.ba.

Kada ste u romingu savjetujemo i da isključite sva preusmjerenja na telefonu, kao što je  preusmjerenje na govornu poštu usljed zauzeća, nedostupnosti i sl. ili uslugu slušam te, jer ove usluge mogu povećati potrošnju. Isključite i mobilni internet, osim u situacijama kada je neophodno da ga koristite, kao i automatsko apdejtovanje aplikacija.

Ukoliko vam se desi ne tako prijatan scenario, pa ostanete bez svog mobilnog ljubimca tokom ljetovanja, privremeno isključenje postpaid broja zbog gubitka ili krađe vrši se takođe pozivom Call centra na broj +387 66 10 10 10, ali imajte na umu da pozivalac treba znati lične podatke o vlasniku broja, pa se prije odlaska na put, za svaki slučaj, informišite i o ovim detaljima.

Kompanija m:tel tokom ljetnih mjeseci kreira različite ponude i pogodnosti za svoje korisnike u zemljama okruženja, odnosno zemljama koje su česte putne destinacije, te svakako na sajtu potražite i aktuelne akcije, a tu su i mnogobrojne pogodnosti ukoliko koristite mreže Telekom Srbija grupe prilikom boravka u Srbiji ili Crnoj Gori (mts Srbija ili m:tel Crna Gora)

Informišite se o svim uslovima komunikacije na putovanjima pozivanjem Call centra na broj +387 66 10 10 10 ili na stranici www.mtel.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza