Tableti više nisu toliko popularni

11.05.2018. 09:38 / Izvor: Akta.ba
Tableti više nisu toliko popularni

Bez pametnih telefona gotovo da ne možemo zamisliti svakodnevicu, no izgleda da tableti nisu više tako popularni kao što je bio slučaj prije.

Bez pametnih telefona više gotovo da ne možemo zamisliti svakodnevicu, no izgleda da tableti nisu više tako popularni kao što je bio slučaj prije par godina. Također, većini ljudi ne mogu zamijeniti osobna računala kad se radi o poslu.

Dodatno, pametni telefoni znaju biti velikih dimenzija (6 inča i više) pa vlasnicima tih uređaja tableti nisu baš na pameti, a padu prodaje pridonosi i to da novije generacije tableta nemaju većih noviteta zbog kojih bi korisnici trebali kupovati novije modele, prenosi Geek.

U prvom kvartalu tekuće godine, kažu podaci IDC-a, je zabilježena isporuka 31,7 milijuna tableta, što predstavlja pad od gotovo 12 % u usporedbi s istim razdobljem godine prije. To je ujedno već 14. kvartal zaredom da je zabilježen pad isporuke tableta, a za ovo aktualno tromjesečno razdoblje možemo također očekivati nastavak negativnog trenda.

Oporavku tržišta također će teško pomoći posljednji model iPada. Problem je taj što su analitičari iščekivali niže cijene Appleovih tableta koje bi onda potakle veći broj korisnika na kupovinu.

Kad se govori o najpopularnijoj veličini ekrana tableta, u prva tri mjeseca su najpopularniji bili modeli dijagonale ekrana od 9,7 inča ili većima, a prodaja uređaja s ekranima od 7 i 8 inča je u konstantnom padu jer korisnicima, izgleda, nema previše smisla kupiti smartphone s ekranomod 5,5 ili 6 inča i tablet od 7.

Na tržištu i dalje dominira Apple, a po brojkama isporuke ga slijede Samsung pa Huawei, a zatim Lenovo i Amazon.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza