KJKP "Park": U rasadniku uzgojene ciklame, primule, karanfili...koje će krasiti sarajevske parkove

09.02.2021. 09:16 / Izvor: Fena
KJKP 'Park': U rasadniku uzgojene ciklame, primule, karanfili...koje će krasiti sarajevske parkove

Uskoro proizvodnja oko 120.000 komada sezonskih cvjetova kojima će ljetos učiniti parkovske površine u Sarajevu cvjetnim i uređenim

U rasadniku KJKP "Park" u Nedžarićima proizvedene su i uzgojene ciklame, primule, karanfili i već se pripremaju da počnu proizvodnju oko 120.000 komada sezonskih cvjetova kojima će ljetos učiniti parkovske površine u Sarajevu  cvjetnim i uređenim.

"Ovih dana rade se posljednje pripreme za sjetvu sjemena, zalijevanje, prihranu, zagrijavanje staklenika i zemljišta, a nakon toga  nježni i sitni primjerci kontejniranjem u zasebne plastične posude pripremat će se za samostalan rast i cvjetanje", kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Prema njenim riječima, cjelokupan taj posao ima za cilj proizvesti što kvalitetnije i ljepše sadnice cvijeća kojim će već u drugoj polovini aprila početi uljepšavanje brojnih lokacija, zelenih površina, mostova, šetališta u Sarajevu, ali i šire.

Ujedno sa vanjskim, sezonskim cvijećem, proizvodi se i bogat asortiman balkonskog cvijeća.

"U "Parkovom" vrtnom centru Flora ove godine u prodaji će biti zanimljiv i bogat asortiman, dosta raznolik i drugačiji u odnosu na ranije sezone. Kao i balkonsko sezonsko cvijeće, u prodaji će biti i sezonsko cvijeće za uređenje vanjskih površina, cvjetnih gredica, arli, žardinjera",  kazala je Hamza.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza