Festival Live Stage Sarajevo počinje sutra, okuplja 27 muzičara iz cijele regije

25.07.2019. 09:03 / Izvor: Akta.ba
Festival Live Stage Sarajevo počinje sutra, okuplja 27 muzičara iz cijele regije

Važno je naglasiti da će ovo biti prvi ovakav događaj u Bosni i Hercegovini nakon završetka rata.

Glavni grad BiH će narednih dana ponovo biti centar regije i to zahvaljujući muzičkom festivalu koji će od sutra 26. do 28. jula na platou Centra Skenderija okupiti čak 27 pop, rock i elektronskih izvođača iz cijelog regiona.

Zabranjeno pušenje, Bajaga i instruktori, Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Bolero, Skroz i Regina samo su neka od velikih imena bh. i regionalne pop i rock scene. Dašak novog vremena festivalu će donijeti DJ dvojac After Affair, Atomi, DJ Patrick, DJ Storm, DJ Urban, Dj Arcade i mnogi drugi... 

"Svaku noć bi trebala nastupiti po tri benda, a u ponoć počinje dio s elektronskom muzikom. Sve festivalske aktivnosti su potpuno besplatne, neće biti nikakve registracije ili slično, a sve to zahvaljujući velikoj podršci javnih institucija i drugih sponzora. Svi koncerti i druga dešavanja bi trebalo da traju do tri ujutro", rekao je producent festivala Adnan Mundžić.

Važno je naglasiti da će ovo biti prvi ovakav događaj u Bosni i Hercegovini nakon završetka rata. Ulaz na sve koncerte je potpuno besplatan.

Organizator festivala je producentska kuća "Stage Production". Projekt su podržali Turistička zajednica KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Centar za kulturu Općine Centar, kao i brojni sponzori.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza