Jasmin Fazlagić: Nematerijalna kulturna baština kao inspiracija

23.09.2020. 14:37 / Izvor: Akta.ba
Jasmin Fazlagić: Nematerijalna kulturna baština kao inspiracija

Kulturna baština je vrijedna spona između umjetnika, zajednice, individualnih i kolektivnih identiteta, dijalog s glasovima prošlosti.

Kulturna baština je vrijedna spona između umjetnika, zajednice, individualnih i kolektivnih identiteta, dijalog s glasovima prošlosti. Baštinimo građevine (sakralne i profane), gradske zidine, običaje i gastronomske tradicije, usmene tradicije, rituale i zanate.

Obilježavanjem dana evropske baštine nastoji se prikazati kulturno bogatstvo svake zajednice, regije, države i podsjetiti na važnost njegovog očuvanja.

Pogledajte razgovor s renomiranim fotografom Jasminom Fazlagićem o našoj nematerijalnoj kulturnoj baštini kao inspiraciji.

 
Nematerijalna kulturna baština

➡️ DANAS OBILJEŽAVAMO EVROPSKI DAN KULTURNE BAŠTINE! Kulturna baština je vrijedna spona između umjetnika, zajednice, individualnih i kolektivnih identiteta, dijalog s glasovima prošlosti. Baštinimo građevine (sakralne i profane), gradske zidine, običaje i gastronomske tradicije, usmene tradicije, rituale i zanate. Obilježavanjem dana evropske baštine nastoji se prikazati kulturno bogatstvo svake zajednice, regije, države i podsjetiti na važnost njegovog očuvanja. Pogledajte razgovor s renomiranim fotografom Jasminom Fazlagićem o našoj nematerijalnoj kulturnoj baštini 🇧🇦 kao inspiraciji 🎬 Jasmin Fazlagic Photographer

Posted by DEI - Direkcija za evropske integracije on Wednesday, September 23, 2020

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza