Dragulj Srebrenika Stari grad u novom projektu Armina Muzaferije

03.10.2020. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Dragulj Srebrenika Stari grad u novom projektu Armina Muzaferije

Projekat će biti predstavljen 25. novembra, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Pjevač Armin Muzaferija sa saradnicima posjetio je Srebrenik, gdje je sa gradonačelnikom Nihadom Omerovićem razgovarao o projektu na kojem uveliko radi a koji se bazira na promociju i očuvanje kulturno-historijskog naslijeđa BiH, sa akcentom na srednjovijekovni period naše domovine. 

"Trudimo se da radimo više od muzike, da svaka kompozicija ostavi trag i da iz svega ponešto naučimo. Cilj ovoga projekta jeste afirmacija i očuvanje kulturno-historijskog naslijeđa BiH, historijskih spomenika a Stari grad u Srebreniku je jedan od ponosa BiH i jedan od najljepših i najočuvanijih spomenika, zahvaljujući upravo gradskim vlastima. Drago mi je da ćemo moja ekipa i ja, na naš način, dati skroman doprinos promociji, afirmaciji i očuvanju tradicionalnih vrijednosti BiH", rekao je Armin Muzaferija. 

Gradonačelnik Srebrenika istakao je kako su sa zadovoljstvom prihvatili prijedlog da budu dio ovog jedinstvenog projekta:

"Gradska uprava i ja kao gradonačelnik uvijek ćemo biti pružena ruka za saradnju i podrška svakom projektu koji će doprinijeti promociji našeg kulturno-historijskog naslijeđa, jačanju turizma ali i svih ostalih djelatnosti od značaja za našu lokalnu zajednicu i BiH. Ovaj projekat umnogome će doprinijeti promociji našeg dragulja Kraljevskog grada Srebrenika. Zahvaljujući timu okupljenom oko, slobodno mogu kazati, prijatelja Srebrenika Armina Muzaferije, bh. javnost će imati priliku da uživa u istinskom umjetničkom performansu", kazao je Nihad Omerović, gradonačelnik Srebrenika.

Gosti na projektu su sarajevska filharmonija a u sve su uključeni i vrsni muzičari i producenti i izvan granica BiH.

Projekat će biti predstavljen 25. novembra, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza