Pripremite se na smijeh i suze: 10 filmova u kojima su psi prave zvijezde

11.06.2021. 09:46 / Izvor: Akta.ba
Pripremite se na smijeh i suze: 10 filmova u kojima su psi prave zvijezde

Filmovi u kojima psi imaju bitne pa i glavne uloge nisu neuobičajeni u Hollywoodu. Razlog je jednostavan - publika ih voli.

Filmovi u kojima psi imaju bitne pa i glavne uloge nisu neuobičajeni u Hollywoodu. Razlog je jednostavan - publika ih voli.

Ljudi vole vidjeti dlakave prijatelje na velikom ekranu i uživati u najslađim prizorima. Veza između čovjeka i psa divna je, a kada postane dio filma nerijetko se vade i papirnate maramice jer radi se o odnosima s kojima se mnogi gledatelji, vlasnici čupavih ljubimaca, mogu poistovjetiti.

Cijeli je niz filmova u kojima su psi odigrali ključne uloge, a mi smo izdvojili njih deset u kojima možete uživati uz kokice i vaše najmilije.

1. Marley i ja

Bračni par (Jennifer Aniston i Owen Wilson) udomi vrlo nestašnog labradora koji postane sastavni dio njihove obitelji. Bez obzira jeste li ljubiteljica pasa ili ne, ovaj film natjerat će vam suze na oči. Priča je to o 13 godina provedenih u društvu labradora tijekom kojih se par vjenča, dobije djecu...

2. Dama i skitnica (1955.)

Ova voljena priča pojavila se prvi put davne 1955. godine, a u međuvremenu je snimljena i nova verzija. Disneyjev klasik je zapravo putovanje kroz različite aspekte psećeg života koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

3. 101 Dalmatinac (1996.)

Ova priča vjerojatno vam je poznata. Izgubljeni štenci pokušavaju pobjeći od zle Cruelle DeVil. U ovoj verziji iz 1996. godine imamo priliku uživati u leglu najslađih psića. Za razliku od ranije crtane verzije, u ovoj verziji psići ne govore, ali to uspješno nadoknađuju neodoljivim šarmom.

4. Beethoven (1992.)

Divoski, ali prijateljski nastrojeni berbardinac po imenu Beethoven uzrokuje niz katastrofa u domu obitelji Newton koja ga odluči zadržati kao kućnog lubimca nakon što se ušuljao u njihov dom.

5. Ostavljeni na Antarktici (2006.)

Uzmite kokice u ruke, zavalite se na kauč i uživajte u ovoj priči o prijateljstvu i odanosti u kojoj se tri znanstvenika na antarktičkoj ekspediciji bore s teškim vremenskim uvjetima i strašnom nesrećom koja ih tera da svoje pse i saonice ostave iza sebe.

6. Lassie  (1943.)

Jedan od najpoznatijih pasa koji se pojavio u filmovima i najslavniji collie na svijet je Lassie. Roman je u jednom trenutku postao film, a snimljeno je više verzija priče odanosti psa svojoj izvornoj obitelji. Ovo je klasik koji svaki ljubitelj pasa mora pogledati.

7. Hachiko: Priča o psu (2009.)

Profesor Parker Wilson (Richard Gere) u snježnoj noći spasi prekrasno štene i između njih se razvije čvrsto prijateljstvo. Dodatnu čar ovoj priči daje činjenica da se film temelji na istinitoj priči čija se radnja događala u Tokiju 1920-ih kada je jedan pas jedno cijelo desetljeće na željezničkoj postaji čekao svog vlasnika koji je preminuo.

8. Turner i Hooch (1989.)

Turner i Hooch američka je koemdija iz 1989. godine u kojoj glavu ulogu uz Toma Hanksa ima pas imena Hoock, koji je bordoška doga. Tom Hansk svojedobno je rekao da je ovo bila jedna od najtežih uloga koje je igrao.

9. Togo (2019.)

Ovo je priča o haskiju imena Togo koja je snimljena prema istinitom događaju. Priča prati Leonharda Seppala i njegovog psa 1925. godine koji je predvodio pseću zapregu koja je kroz teške uvjete transportirala serum protiv difterije s ciljem da spase grad Nome od epidemije.

10. Stari Žučko  (1957.)

Odabrati najbolji film u kojem pas igra jednu od glavnih uloga nije nimalo laku, međutim postoji jedan koji je voljen više od 60 godina. Stari Žučko zapravo je klasična priča o odrastanju, ali i priča o prijateljstvu dječaka i psa. Ovo je drama, vestern i priča u prijatlejstvu psa i čovjeka u jednom.

Izvor: Zadovoljna.hr

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza