Održana Svečana ceremonija dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije

17.08.2021. 14:43 / Izvor: Akta.ba
Održana Svečana ceremonija dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije

Svečana ceremonija dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije je održana sinoć pod pokroviteljstvom BH Telecoma, u hotelu Holiday u Sarajevu.

Na Svečanoj ceremoniji dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije, koja je održana sinoć pod pokroviteljstvom BH Telecoma, u hotelu Holiday u Sarajevu, generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman pozvao je sve domaće i regionalne autore da se prijave na kontinuirani javni poziv koji je u toku obraćanja objavljen na linku. Javni poziv je otvoren za projekte igranih serija u okviru BHContentLab platforme za čiju produkciju je namijenjeno 18 miliona KM.

"Uz iskrene čestitke upućene svim dobitnicima prvog Srca Sarajeva za najbolje TV serije, nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine sa odličnim TV serijama iz Bosne i Hercegovine, svakako i iz regiona“, izjavio je generalni direktor Sedin Kahriman.

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala bilo je nominirano 16 serija. O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.

Posebno dizajnirana Srca Sarajeva dobili su:

  • Najbolja dramska serija - TV serija PORODICA
  • Najbolja komedija - TV serija DNEVNIK VELIKOG PERICE
  • Najbolji kreator serije - BOJAN VULETIĆ (PORODICA)
  • Najbolji glumac u TV seriji - BORIS ISAKOVIĆ (PORODICA)
  • Najbolja glumica u TV seriji - JASNA ĐURIČIĆ (GRUPA)
  • Zvijezda u usponu - IVANA ZEČEVIĆ (GRUPA)

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza