Hari Mata Hari će 25. juna održati besplatan koncert na Stojčevcu

06.06.2022. 13:51 / Izvor: Akta.ba
Hari Mata Hari

Hari Mata Hari održat će koncert na Stojčevcu 25. juna, a nastup bh. pjevača počet će u 20 sati.

Hari Mata Hari održat će koncert na Stojčevcu 25. juna, a nastup bh. pjevača počet će u 20 sati.

Općina Ilidža svim posjetiocima Stojčevca 25. juna poklanja besplatan koncert grupe Hari Mata Hari, koji će biti dio bogatog cjelodnevnog zabavnog programa na poznatom sarajevskom izletištu. Početak koncerta zakazan je za 20 sati, prethodit će humanitarna trka Stojčevac 5K, koja starta u 17 sati.

Muzičkim spektaklom bit će otvoreno obnovljeno izletište Stojčevac, ali i ljetna turistička sezona u Sarajevu.

"Od početka godine u saradnji s Vladom Kantona Sarajevo, Ministarstvom saobraćaja KS, Ministarstvom privrede KS, Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, KJU za zaštićena područja Sarajevo i drugim institucijama mnogo smo radili na uređenju Stojčevca. Sada kroz humanitarnu trku ali i koncert ovo sjajno izletište želimo ponovo približiti građanima Ilidže, Sarajeva ali i turistima koji posjećuju našu općinu, grad i državu", rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Zelene ilidžanske oaze oduvijek su bile poseban mamac za turiste, što potvrđuju i brojke o ostvarenim noćenjima na Ilidži, kao i posjete Vrelu Bosne.

Revitalizacijom Stojčevca, obnovom putne infrastrukture i javne rasvjete, kao i uređenjem zelenih površina, nekada poznato izletište sve je bliže svom prijeratnom sjaju.

"Nismo mnogo marili za nadležnosti, željeli smo pokazati da Stojčevac može bolje, da Ilidža može bolje. Mnogo posla je urađeno na ovom izletištu i drago mi je da građani to već prepoznaju i cijene. Iskreno se nadam da će oni, koji još nisu posjetili obnovljeni Stojčevac, doći 25. juna da zajedno uživamo u odličnoj atmosferi. One koji vole trčati i rekreirati se, pozivam na učešće u humanitarnoj trci Stojčevac 5K za koju se mogu prijaviti do 17. juna", kazao je.

Tokom ove sedmice bit će održana i zvanična press konferencija na kojoj će načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i Hari Mata Hari javnost upoznati o svim detaljima vezanim za koncert koji je zakazan za 25. juni na Stojčevcu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza