Općina Novo Sarajevo pokrovitelj Omladinskog Film Festivala Sarajevo

30.06.2022. 13:42 / Izvor: Akta.ba
OFF

U Goethe Institutu u Sarajevu danas je predstavljen glavni ovogodišnji program, svi programski noviteti i lokacije te specijalni gosti Omladinskog Festivala Sarajevo, koji će biti održan od 19. do 23. jula 2022. godine.

U Goethe Institutu u Sarajevu danas je predstavljen glavni ovogodišnji program, svi programski noviteti i lokacije te specijalni gosti OFF Omladinskog Festivala Sarajevo, koji će biti održan od 19. do 23. jula 2022. godine.

Ovogodišnji program se realizira uz pokroviteljstvo Općine Novo Sarajevo u saradnji sa Javnom ustanovom Centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo. U sklopu Vils Summer Screen biće prikazano pet dugometražnih filmskih hitova, a posljednja dva dana Festivala na rasporedu su koncerti grupa SKROZ i S.A.R.S. Sve projekcije će počinjati u 21 sat, a ulaz na sva dešavanja će biti besplatan.

Festival se ove godine održava na četiri lokacije, Pozorište Mladih, Gimnazijska ulica (otvoreno kino), Vilsonovo šetalište i Goethe Institut.

Direktor Festivala Kenan Musić istakao je da slijedi najveće i najbolje izdanje OFF-a i to zahvaljujući podršci partnera i sponzora, koji su i omogućili ovakvo izdanje Festivala.

"Ovo će biti najveći OFF ikada. Sa četrdeset filmova, skoro 200 akreditovanih gostiju i 8.000 posjetilaca koje očekujemo, pravimo Festival koji nije važan samo nama i našim gostima, nego i ovom gradu, kulturi, filmu, umjetnosti. Ugostit ćemo nagrađene glumce, reditelje, autore i najbolje od svega, nastavljamo tamo gdje smo stali 2019. godine, prije pandemije", kazao je Musić.

Među gostima Festivala biće Blear Hirinksson, mladi islandski glumac koji se na Festivalu  predstavlja filmom "Heartstone", a najveća senzacija svakako će bitiAndre Lamoglia, kojem će biti uručena nagrada za Best New Apperance u petoj sezoni planetarno popularne Netflix serije ELITE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza