BiH u novembru domaćin prvog svjetskog WDSF turnira za solo plesače

25.10.2022. 09:18 / Izvor: Akta.ba
ples

Bosna i Hercegovina će 12. i 13. novembra biti domaćin svjetskog WDSF turnira za solo plesače, najavio je organizator, Sportsko-plesni klub Astorija.

Bosna i Hercegovina će 12. i 13. novembra biti domaćin svjetskog WDSF turnira za solo plesače, najavio je organizator, Sportsko-plesni klub Astorija.

U okviru 9. Sarajevo Dance Festivala prvi put u historiji bit će održan WDSF turnir visokog ranga za solo plesače u kategoriji latinoameričkih i standardnih plesova, navedeno je također.

Sportsko-plesni klub Astorija, organiziranjem velikog tradicionalnog plesnog festivala stavlja Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo na listu najvećih svjetskih događaja u ovoj godini.  

"Ponosan sam na klub jer nam je ukazano povjerenje da budemo dijelom historijskih trenutaka u svijetu plesa. Upravo organiziranjem WDSF turnira visokog ranga za solo plesače, imamo priliku dokazati da solo ples zaslužuje biti dijelom svjetske sportsko-plesne scene. Od samog početka kluba, pa svih ovih 25 godina, pokreće nas vizija, a biti domaćin ovako velikom događaju, za nas znači da smo istrajali", ističe Mirza Geljo, direktor kluba Astorija i jedan od glavnih trenera. 

Sarajevo Dance Festival bit će održan na dvjema lokacijama, u Domu mladih Skenderija i sportskoj dvorani „Ramiz Salčin". Organizatori očekuju dolazak 2.000 učesnika. Na  programu su i Državno prvenstvo u kombinaciji deset plesova za parove te Državno prvenstvo BiH za solo učesnike u latinoameričkim plesovima, standardnim plesovima te za grupe i formacije u latinoameričkim plesovima i WDSF takmičenje za parove.

Klub Astorija poziva sve koji žele da budu dio ovog plesnog događaja u Sarajevu.

Otvorenje festivala je planirano za subotu, 12. novembra, u dvorani "Ramiz Salčin", sa WDSF disciplinama.

Takmičenje završava u nedjelju, 13. novembra, kada će biti održane finalne runde.

"Drugi dan festivala biće poseban jer ćemo organizirati u istom danu na dvije lokacije Međunarodno takmičenje u modernim plesovima. Deveti Sarajevo Dance Festival rezultat je dugogodišnjih aktivnosti članova kluba, trenera i rukovodstva SPK Astorija koji njeguje tradiciju pedagoškog i profesionalnog pristupa u radu već 25 godina", ističe Mirza Geljo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza