BH Content Lab: Nastavlja se snimanje serije "Znam kako dišeš" Jasmile Žbanić

11.11.2022. 15:03 / Izvor: Akta.ba
znam kako dišeš

U sarajevskom naselju Alipašino Polje je u toku nastavak snimanja serije "Znam kako dišeš" autorice Jasmile Žbanić, koja se snima u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma

U sarajevskom naselju Alipašino Polje je u toku nastavak snimanja serije "Znam kako dišeš" autorice Jasmile Žbanić, koja se snima u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma, najveće bh. platforme za produkciju audio vizuelnih sadržaja, koja ima za cilj podršku bh. kinematografiji i kreiranje kvalitetnih i ekskluzivnih TV sadržaja koji će povećati zadovoljstvo korisnika Moja TV i drugih usluga BH Telecoma.  

Stoga su na setu snimanja ove serije i bili gosti Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i Muamer Hadžović, izvršni direktor za razvoj poslovanja, koji prilikom ove posjete nisu krili zadovoljstvo do sada postignutim rezultatima.

"Igrana serija "Znam kako dišeš" je jedan od sedam projekata koje je BH Telecom izabrao u prvom krugu i rekao bih da je ključni razlog odabira što se radi o posebnoj priči naše kreatorke Jasmile Žbanić, koja kroz ovu seriju i događaje tretira univerzalne ljudske vrijednosti. Imamo BiH i naše bh. radnike i kinematografiju, i snažnog investitora, kompaniju BH Telecom,  te slobodno možemo reći da smo izgradili najveću bh. platformu za produkciju audio- vizuelnog sadržaja. U vezi sa ovim poslom produkcije, i dalje smo jako ambiciozni za nastavak ove dobre priče, koja ne završava na ovih sedam serija", izjavio je Kahriman.

Također je dodao i da je Javni poziv BH Telecoma za prijavu scenarija TV serija stalno otvoren, te i ovom prilikom pozvao filmske radnike i mlade ljude, kreativce, da se prijave sa zanimljivim projektima i scenarijima.

"Znam kako dišeš"  je kriminalistička serija u kojoj kroz šest epizoda pratimo rad tužiteljice koja u Sarajevu istražuje slučaj dječaka koji je izvršio samoubistvo i istovremeno se suočava sa svojim ličnim problemima koji se isprepliću sa istragom. Serija je detektivskog žanra, snažno prožeta problematikom glavnog lika, samohrane majke u današnjoj BiH, smještena u urbani milje današnjeg Sarajeva, koji krije mnoge tajne.

Glumci u seriji su: Jasna Đuričić (Nevena), Lazar Dragojević (Dino), Ermin Bravo (Haris), Mirvad Kurić (Džandžo), Jelena Kordić-Kuret (Violeta), Jasna Žalica (Amra), Izudin Bajrović  (Halid), Boris Isaković (Saša), Kemal Rizvanović  (Kemal), Dino Bajrović (Adi) i Lana Stanišić (Lejla).

U okviru BH Contect Lab platforme je javnosti već predstavljena serija "Kotlina", reditelja Danisa Tanovića i Aide Begić, koju su premijerno mogli gledati korisnici Moja TV usluge na MY TV servisu tokom oktobra ove godine. 

I rediteljica Jasmila Žbanić je i ovom prilikom izrazila veliko zadovoljstvo što se BH Telecom opredijelio za proizvodnju kvalitetnog domaćeg TV sadržaja.

"Osim kulturološkog, izuzetno je važan segment jačanja filmske industrije i zapošljavanja velikog broja ljudi koji će dugoročno raditi na ovim projektima. 'Znam kako dišeš' je Deblokadina serija, koja, između ostalog, ima za cilj da promoviše mlade autore i novu generaciju. Mislim da će ovo biti jedna izuzetno pozitivna, regionalna priča", izjavila je Žbanić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza