Naredne godine na Eurosongu pravo glasanja imaju i zemlje koje ne učestvuju

23.11.2022. 10:08 / Izvor: Agencije
Eurosong

Gledaoci iz zemalja koje ne učestvuju u takmičenju "Pjesma Evrovizije" sljedeće godine će moći da glasaju prvi put u istoriji ovog nadmetanja.

Gledaoci iz zemalja koje ne učestvuju u takmičenju "Pjesma Evrovizije" sljedeće godine će moći da glasaju prvi put u istoriji ovog nadmetanja, saopštili su danas organizatori.

Gledaoci će moći da glasaju preko zaštićene onlajn platforme, a puna lista zemalja sa pravom glasa biće naknadno objavljena. Takmičenje se održava u maju sljedeće godine.

Novo glasanje "ostatka svijeta" pojačaće uticaj gledalaca na rezultate i uvažiće globalno interesovanje koje postoji za ovim takmičenjem.

Organizatori su objavili da će se glasovi iz zemalja koje ne učestvuju brojati i u polufinalu i finalu i da će imati istu težinu kao glasovi iz zemalja učesnica.

Napravljena je i izmjena za glasanje u polufinalu, gdje će sada o plasmanu odlučivati isključivo gledaoci, a ne gledaoci i nacionalni žiriji. U finalu će se kombinovati glasovi publike i stručnih žirija.

"Pjesma Evrovizije 2023" biće održana u sjevernom engleskom gradu Liverpulu u ime Ukrajine, koja je ovogodišnji pobjednik.

"Pjesmu Evrovizije" prošle godine pratilo je više od 160 miliona ljudi. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza