Lauri Marin

Halid Bešlić pozvao popularnu Španjolku da s njim nastupi u Zetri

17.02.2023. 12:51 / Izvor: N1
Lauri Marin

Nakon priče o Lauri Marin, poznatoj mladoj Španjolki koja izvodi pjesme sa ovih prostora, čuveni Halid Bešlić odlučio je Lauri ispuniti želju da posjeti Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Nakon priče o Lauri Marin, poznatoj mladoj Španjolki koja izvodi pjesme sa ovih prostora, čuveni Halid Bešlić odlučio je Lauri ispuniti želju da posjeti Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

I ne samo to. Na njeno ogromno oduševljenje, Halid je Lauru pozvao da mu se pridruži na bini, tokom njegovog velikog koncerta u punoj sarajevskoj Zetri. Kako je izgledao njihov prvi susret na video pozivu pogledajte u videu.

Halid je sjedio sa svojim menadžerom, Nedimom Srnjom, kada su skupa pogledali video priču o Lauri. Kažu kako su gotovo u isto vrijeme predložili jedan drugom da Lauru pokušaju dovesti u Sarajevo.  

“Meni su uvijek gosti naši ljudi. Velike zvijezde, manje zvijezde i tako dalje. Zaintrigiralo me kako govori naš jezik, kako pitko onako priča, kako je simpa to. I onda sam u jednom momentu rekao Nedimu: pa mogli bi nju da pozovemo, jer ona stvarno dobro pjeva. Vidi se da je talentovana do bola”, prepričava nam Halid.  

Laura nam priča kako su njeni roditelji i porodica iznenađeni njenom velikom popularnošću na Balkanu. Ranije nisu čuli za Halida, s obzirom na to da su rođeni i žive u španskoj Galiciji ali i da posljednjih dana slušaju samo njegove pjesme.  

“Ti si mi poslao poruke a ja sam čitala i mislila da je laž. Nažalost, moja mama i moja sestra ne znaju ko je veliki Halid Bešlić. Ja ne mogu ovdje svima da objasnim šta to znači da mene Halid Bešlić pozove na njegov koncert u Zetri”, prisjeća se Laura.  

Laura i Halid već su dogovorili koje će pjesme izvoditi u Zetri, za koju nema sumnje da će biti ispunjena do kraja. Halid Bešlić je vjerovatno i najveća zvijezda narodne muzike u regiji a mnogi jedva čekaju da ga vide i čuju u duetu sa mladom Španjolkom. 

Laura je vjerovatno najpoznatija Španjolka ikad koja izvodi pjesme sa prostora bivše Jugoslavije. Ima 18 godina, rođena je u Galiciji gdje i dalje živi s roditeljima. Desetine hiljada ljudi prate njene profile na društvenim mrežama, a ona tamo redovno objavljuje zanimljive obrade pjesama Dine Merlina, Halida Bešlića, Lepe Brene, SARS-a i drugih muzičara sa ovih prostora. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza