Inspirisan istinitim događajem

Novi bh. film u pripremi: Velika glumačka imena u crnoj komediji

30.03.2023. 09:45 / Izvor: N1
FILM

U Bugojnu se snimaju posljednje scene za film, radnog naziva "Ne skreći sa staze" scenariste Vahida Durakovića u režiji Emira Kapetanovića.

U Bugojnu se snimaju posljednje scene za film, radnog naziva "Ne skreći sa staze" scenariste Vahida Durakovića u režiji Emira Kapetanovića. Velika glumačka imena gledaćemo krajem godine u crnoj komediji.

Film je inspirisan istinitim događajem koji se odigrao 2000.godine, a u kojem su se našli glumci koji su odlučili da igraju predstavu u “podjeljenoj” zajednici.

“Gorka komedija u kojoj kroz neke situacije, gdje imamo jednu predstavu za djecu, dolazimo u neke apsurdne situacije, gdje glumci kroz razvoj priče dovode se do nekih apsurdnih situacija, što je s jedne strane komično a sa druge dio tog iracionalnog društva u kojem mi živimo i sami sebi proizvodimo mnoge nevolje i konflikte”, kaže Vahid Duraković – scenarista.

Ova komedija bavi se predrasudama u našem društvu, ali i borbom da se one nadvladaju.

"Ovdje idemo u neku komediju apsurda, nije crna komedija… ustvari na neki način jeste, ako dubinski pogledamo. To što Emir Kapetanović radi je predivno, kako je scena urađena", dodaje Goran Kostić – glumac.

U podjeljenom društvu – djeca su ta koja povezuju nepovezano.

"Kroz priču imamo s jedne strane djecu koja su vesela, željna života, a sa druge strane odrasle koji su iskompleksirani, isfrustrirani, nacionalno ostrašćeni… tako da se sukob vodi na ta dva nivoa, dvije društvene grupe, gdje su djeca radost i život a odrasli su na onoj liniji da uništavaju taj život i budućnost te djece", kaže Vahid Duraković – scenarista.

U filmu ćemo vidjeti velika glumačka imena iz naše zemlje, Srbije i Hrvatske.

"On je tip, dosta me podsjeća na mene, kad sam svirao u Karnama. Glumac je, koji je isto tako i muzičar, tip koji će dosta situacija koje izgledaju bezizlazne okrenuti na šalu ili prići ironično, malo cinično, tako da nudi širok spektar za glumca", priča glumac Miraj Grbić.

"Radi se o jednom menadžeru koji vodi te ekipe, pjevači, glumci… po nekim turnejama… i dešava se ono što treba da se desi u ovim nekim krajevima, bez čega mi ne možemo, i želimo da pošaljemo jednu poruku da se zapitamo da li mi želimo da naše buduće generacije žive ovako i na ovaj način ili trebamo nešto krucijalno da mjenjamo?", dodaje kolega Mirvad Kurić.

Ističu da je ovaj film važan zbog naše prošlosti, sadašnjosti, ali i budućnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza