Karte rasprodate

Koncert umjetnika svjetskog glasa "Tri tenora" u subotu u KSC

16.11.2023. 13:57 / Izvor: Fena
Tri tenora

Tri tenora Domenico Menini, Alessandro Goldoni i Alessandro Fantoni istakli su da ih raduje što će nastupiti u Sarajevu.

Koncert "Tri tenora" na kojem će uz tenore svjetskog glasa Domenica Meninija, Alessandra Goldonija i Alessandra Fantonija učestvovati i mladi bh. muzičari Sara Vojičić i Malik Smajlović te dječiji hor "Superar" bit će održan 18. novembra u KSC "Skenderija".

Orkestar na sceni koji će svirati program ovog koncerta bit će "New Europe Philharmonic Orchestra".

Organizator koncerta je Fondacija za umjetnost i obrazovanje "Amadeus" iz Sarajeva s maestrom Emirom Nuhanovićem na čelu. 

Nuhanović je, govoreći na današnjoj konferenciji za medije o predstojećem koncertu, istaknuo da su sve karte već rasprodate, naglasivši da Sarajevo ima publiku za ovakve događaje.

"Ovim koncertom smo ponudili nešto dobro u Sarajevu i publike ima.", istakao je Nuhanović.

On je također kazao da će tokom dana biti napravljen novi raspored, poboljšavajući postojeći u dvorani SKC Skenderija, tako da postoji mogućnost da se na neki način nađu dodatna mjesta.

Nuhanović je također istaknuo da je i sama tehnička oprema na najvišem mogućem nivou.

Govoreći o programu, naveo je da će to biti popularne operske arije, kao i popularne napolitanske pjesme, između ostalih i "La done e mobile", "Nessun dorma", "Vesti la giubba", "Caruso", "O sole Mio", "Caruso", "Mama", "Granada", "Con te Partiro" i druge.

Nuhanović je također istaknuo da će koncert biti posvećen majkama, svim ženama koje su najugroženija kategorija danas, ne samo u BiH već i u svijetu.

"Tako ćemo koncert početi kompozicijom "Mama" koju je proslavio Pavaroti.", istakao je Nuhanović.

Također kazao da će kao posvetu djeci, koja su također ugrožena kategorija, biti izvedena kompozicija "Uspavanka za Hanu.N".

Tri tenora Domenico Menini, Alessandro Goldoni i Alessandro Fantoni istakli su da ih raduje što će nastupiti u Sarajevu.

Fondacija za umjetnost i obrazovanje "Amadeus" iz Sarajeva ovom prilikom je donirala nekoliko instrumenata.

Tako je klarinet dobio učenik niže Muzičke škole Ilidža Adin Jahović, jedna truba je donirana Duvačkom orkestru iz Travnika te violine za projekat "Superar", koji okuplja i edukuje mlade umjetnike.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza