Kreativna ideja

Cabaret Club: Inspiracija i mjesto gdje umjetnici dijele kreativni potencijal sa publikom

26.01.2024. 13:55 / Izvor: Akta.ba
cabaret

Koncert legendarnog jazz pijaniste Sinana Alimanovića prvi u nizu sadržaja u novouređenom Cabaret Clubu.

Lukavac je dobio jedno posebno, novo mjesto-Cabaret Club, koji će obogatiti gradsku kulturnu scenu. 

Naime, u saradnji sa kompanijom Lukavac Cement, realizirana je kreativna ideju oživljavanja prostora koji Lukavac do sada nije imao.

"Mnogo ljubavi, rada i kreativnosti proteklih mjeseci uložili smo u pripremu prostora koji ćemo, vama cijenjena publiko, predstaviti kao širi kabaretski koncept, potpuno nov i drugačiji na gradskoj kulturnoj sceni.", navode iz Cabaret Cluba. 

Koncert legendarnog jazz pijaniste Sinana Alimanovića bit će prvi u nizu sadržaja u novouređenom Cabaret Clubu Centra za kulturu Lukavac, a obuhvatit će prilagođene teatarske forme, jazz koncerte, stand up nastupe, večeri poezije.

"Naša želja je da Cabaret Club bude inspiracija i mjesto u kojem će umjetnici različite orijentacije, uz punu podršku Centra, svoj kreativni potencijal dijeliti sa publikom.", navode. 

Tokom narednog mjeseca od događaja je planirana Noć filmske muzike uz popularni kvartet "Maestre", potom posebna valentinovsku noć koju će nastupom upotpuniti sarajevski jazz orkestar Dino & The Groove Society.

Kraj mjeseca rezervisali su za ljubitelje kvalitetnog humora sa komedijom iz Zenice "Ko je lud" a krajem mjeseca najavljuju fantastičnog Damira Kusturu i komičnu monodramu "Izbori se".

"Stoga, neka Cabaret club u godinama koje dolaze bude mjesto drugačijih, interesantnih susreta različitih generacija i žanrova koji će upotpuniti kulturnu scenu našega grada.", zaključili su. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza