Najveća zvijezda balkana

Koncert u julu: Dino Merlin nakon devet godina napokon na Koševu u svom gradu

16.02.2024. 08:45 / Izvor: Akta.ba
Dino Merlin

Nakon četiri sjajna koncerta na Koševu iz 2000., 2004., 2008. i 2015. godine, Merlin se sprema za peti koji je najavljen u julu ove godine.

Nije nepoznanica da se po nekom nepisanom pravilu turneje Dine Merlina završavaju u njegovom rodnom gradu, u njegovoj polaznici, bazi, kako privatno tako i poslovno, Sarajevu. 

I to najčešće u julu, a tako će biti i ove godine.

Nakon četiri sjajna koncerta na Koševu iz 2000., 2004., 2008. i 2015. godine, Merlin se sprema za peti koji je zvanično najavljen u julu ove godine. 

Sarajlije će napokon imati priliku uživati u njegovom koncertu, a tačan datum bit će objavljen početkom marta. 

Od njegovog posljednjeg koncerta u Sarajevu u novogodišnjoj noći koja je do sada i najbolje organizirani doček, prošlo je čak 7 godina.

Od posljednjeg spektakularnog koncerta na Koševu na kojem je bilo preko 70 hiljada ljudi prošlo je 9 godina stoga je najava ovogodišnjeg koncerta informacija koja je u javnosti izazvala veliko uzbuđenje. 

Dino Merlin je najavio rad na novom albumu, neki singlovi su već objavljeni a cijeli album publika može očekivati prije koncerta u julu. 

Njegovi fanovi sigurno sa oduševljenjem kontinuirano prate najave i uspjehe koncerata širom Evrope i svijeta. 

Najveća muzička zvijezda, ne samo bh. estrade nego i prostora Balkana je samo u prošloj godini, u nekim dvoranama i višestrukim maratonskim koncertima kako u regionu tako i Evropi i svijetu, iznova dokazao status koji opravdano uživa.

Prosto, voljeli njegovu muziku ili ne, mora mu se priznati besprijekornost organizacije, profesionalizma i skoro pa nedokučivog tehničko-audio-umjetničkog efekta na našim prostorima.

Do koncerta u julu, uživajte u jednom od najnovijih singlova: 


 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza