Poklon građanima BiH

Premijera: Poslušajte prvi studijski snimak bh. himne u izvedbi Sarajevske filharmonije

01.03.2024. 15:48 / Izvor: Akta.ba
himna

Sarajevska filharmonija u studiju Hayata snimila je himnu Bosne i Hercegovine.

Sarajevska filharmonija u studiju Hayata snimila je himnu Bosne i Hercegovine.

To je prvi studijski snimak bh. himne u izvedbi domaćeg simfonijskog orkestra.

"Možda zvuči nevjerovatno da Bosna i Hercegovina nije imala svoj zvanični snimak himne. To je bilo djelo jednog stranog orkestra, te je ovo prvi put da jedan bosanskohercegovački simfonijski orkestar studijski snimi našu himnu. Dali smo sve od sebe da to bude reprezentativan snimak koji se može koristiti za potrebne svrhe", kazao je Vedran Tuce, direktor Sarajevske filharmonije.

Direktor Hayat Produkcije Ahmed Švrakić, posebno je ponosan na ovaj projekat i plodnosnu saradnju sa Sarajevskom filharmonijom i njihovim orkestrom.

"Ovo je za rubriku vjerovali ili ne, da niko u ovoj državi do sada nije uradio zvanični studijski i audio snimak himne. Zbog toga sam zaista ponosan, najprije na Sarajevsku filharmoniju, orkestar, dirigenta Emira Mejremića i sve one koji su otvorenog srca pristupili ovom projektu", kazao je Švrakić.

Video spot Himne premijerno je predstavljen danas, povodom Dana nezavisnosti naše domovine, kao svojevrsni poklon renomiranih umjetnika i produkcije svim građanima Bosne i Hercegovine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza