Bogat bibliotečki fond

I ove godine omogućeno čak 750 besplatnih godišnjih članarina u Biblioteci Sarajeva

08.03.2024. 14:00 / Izvor: Akta.ba
Biblioteka

Općina Novo Sarajevo već treću godinu izdvaja značajna sredstva za podršku rada Biblioteke Sarajevo.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović i direktorica JU "Biblioteka Sarajeva" Merima Lendo u odjeljenju "Biblioteka Sarajeva" u Dječijoj kući na Grbavici potpisali su Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava ovoj Javnoj ustanovi za finansiranje 750 besplatnih godišnjih članarina za građanke i građane bez obzira na starosnu dob koji imaju prebivalište na području ove Općine.

Učlanjenjem u jedno od tri pozajmna odjeljenja koja se nalaze u ulicama Džemala Bijedića, Paromlinska i Dječija Kuća na Grbavici, građani stiču pravo korištenja usluga u svih šesnaest odjeljenja sa kojima raspolaže JU "Biblioteka Sarajeva".

Općina Novo Sarajevo već treću godinu izdvaja značajna sredstva za podršku rada Biblioteke Sarajevo, omogućujući našim sugrađanima besplatne mjesečne članarine.

Tako je pravo na besplatne članarine u 2022. godini ostvarilo 666 naših sugrađana, u 2023. godini uručeno je 1000 članarina, a ove godine u skladu sa iskazanim potrebama, sredstva su obezbijeđena za 750 besplatnih članarina.

Direktorica Javne ustanove "Biblioteka Sarajeva" Merima Lendo istakla je kako je raduje činjenica da će uz mješoviti bibliotečki fond zabavne i stručne literature, pa i one namijenjene za najmlađi uzrast građani pronaći nešto najadekvatnije i ono što odgovara njihovom čitalačkom ukusu.

 Ovom prilikom, biblioteku u Dječijoj kući na Grbavici posjetili su i učenici OŠ "Grbavica I".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza