Zvijezda filma "Anatomy of a Fall"

Zbog njega dodjela Oscara više neće biti ista: Kako je pas Messi "ukrao" spotlight

11.03.2024. 15:57 / Izvor: Akta.ba
Messi

Film u kojem je pas Messi igrao jednu od glavnih uloga, uzbudljivi je triler koji je po predviđanjima trebao dobiti Oscara.

Omiljena zvijezda filma "Anatomy of a Fall" i općenito dodjele nagrade Oscar, pas Messi, nije trebao prisustvovati ceremoniji u nedjelju, ali je na kraju sve "iznenadio". 

Nakon svoje novinarske turneje u Los Angelesu na kojoj je prisustvovao ručku za nominacije za Oscara i učestvovao u novinarskoj zabavi, njegovo "iznenađujuće pojavljivanje" tokom dodjele Oscara 2024. dogodilo se u prvih nekoliko minuta televizijskog prenosa, dok je domaći voditelj Jimmy Kimmel započeo svoj uvodni monolog hvaleći "sjajne" filmove snimljene tokom 2023. godine. 

Messiju u čast montiran je ovaj video: 

Messi je na naslovnice dospio nakon što je u februaru prisustvovao ručku za nominacije za Oscara, tokom kojeg se povezao sa Ryan Goslingom i Billie Eilish, koji su se s njim pri susretu igrali.

"Veliki trenutak je bio sa Billie Eilish", rekla je Messijeva trenerica i mama psa Laura Martin ranije za Hollywood Reporter.

"Grlili su se i mazili i zaista su imali vibru. Onda je Bradley Cooper naletio na njega u hodniku. Pas je otišao pravo do njega, tako da su "kliknuli" na prvu", rekla je trenerica.

Inače, film u kojem je pas Messi igrao jednu od glavnih uloga, "Anatomy of a Fall" je uzbudljivi triler koji je po predviđanjima trebao dobiti Oscara. 

Sandra Hüller i Swann Arlaud igraju glavne uloge. 

Iako je film dobio čak pet nominacija, zvanična prijava Francuske u kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma nije uspjela ući u konačni uži izbor.

Kritičari smatraju da je francuski komitet za dodjelu Oscara negativno uticao na potencijalni ishod predviđene dodjele.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza