U Beču počinje filmski festival Viennale

17.10.2013. 13:11 / Izvor: eKapija.ba
U Beču počinje filmski festival Viennale

U Beču 24. oktobra počinje 51. izdanje bečkog filmskog festivala "Viennale" na kojem će zaljubljenici filma do 6. novembra moći uživati u mnogobrojnim projekcijama.

U Beču 24. oktobra počinje 51. izdanje bečkog filmskog festivala "Viennale" na kojem će zaljubljenici filma do 6. novembra moći uživati u mnogobrojnim projekcijama.  Publici će biti predstavljen šarolik izbor igranih i dokumentarnih filmova kako domaćih tako i stranih umjetnika.

"Viennale" svake godine predstavlja filmska ostvarenja koja su izazvala veliku pažnju javnosti na festivalima u Berlinu, Kanu, Lokarnu i Veneciji.

Na listi filmova koji ove godine privlače najveću pozornost našla su se imena poznatih režisera kao što su Woody Allen, Aki Kaurismäki, Francois Ozon, Werner Herzog ili braća Coen. No i manje poznati umjetnici će se i ove godine predstaviti publici sa svojim ostvarenjima.

Među gostima ovogodišnjeg izdanja festivala su i nekadašnji svjetski prvak u Formuli 1, Jackie Stewart, i poznati američki komičar Will Ferrel, saopćeno je iz Compress-a Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza