Izložba olimpijskih eksponata u poslovnici Sberbank u Starom gradu

12.02.2014. 12:10 / Izvor: eKapija.ba

Učenike je, osim predstavnika Sberbank BH, ugostio i direktor Olimpijskog muzeja Sarajevo, Edin Numankadić, koji je napravio kraći historijski osvrt na značaj ove sportske manifestacije.

Sberbank BH se pridružila obilježavanju 30. godišnjice zimskih Olimpijskih igara  postavkom izložbe originalnih Olimpijskih eksponata u poslovnici u Starom Gradu. Ovu izložbu, koju Sberbank BH realizuje u saradnji sa Olimpijskim muzejom u Sarajevu, posjetili su učenici OŠ „Safvet beg Bašagić“.    

Učenike je, osim predstavnika Sberbank BH, ugostio i direktor Olimpijskog muzeja Sarajevo, Edin Numankadić, koji je napravio kraći historijski osvrt na značaj ove sportske manifestacije.

“Ovo je izvanredna prilika za prezentaciju naše Olimpijske tradicije i njenog značaja. Prošlo je 30 godina, a veliki broj mladih nema dovoljno informacija o Olimpijadi. Još ih je manje bilo u prilici da vide originalne olimpijske eksponate. Ova izložba je divna prilika za to, a ja se nadam da ćemo ih uskoro ugostiti i u zgradi Olimpijskog muzeja, koju nastojimo obnoviti i otvoriti za posjete javnosti”, rekao je Edin Numankadić, direktor Olimpijskog muzeja.

“Olimpijska tradicija je jedna od vrijednosti Sarajeva koju nemaju drugi gradovi u regionu. Mi smo sa zadovoljstvom ustupili prostor u našoj poslovnici Olimpijskom muzeju, kako bismo dio ove neprocjenjive građe učinili dostupnijim građanima. Uspostavili smo saradnju i sa osnovnim školama, kako bi se njihovi učenici upoznali sa Olimpijadom i njenim značajem”, izjavio je Edin Karabeg, direktor Sberbank BH..   

Klijenti Sberbank BH, ali i svi drugi posjetioci u prilici su pogledati ovu izložbu i podsjetiti se na najznačajniji sportski događaj koji se ikad desio u regionu. Građani su u prilici vidjeti Olimpijsku baklju, klizaljke za hokej, reprinte olimpijskih plakata, te brojne druge eksponate.

Sberbank BH je članica Sberbank grupacije, najbrže rastuće i najdinamičnije bankarske organizacije na svijetu. Sberbank servisira više od 110 miliona klijenata u segmentu stanovništva, te više od milion korporativnih klijenata.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza