Na festivalskom trgu održan Kyocera prijem u sklopu SFF-a

18.08.2014. 12:05 / Izvor: eKapija.ba
Na festivalskom trgu održan Kyocera prijem u sklopu SFF-a
OTVORI GALERIJU

Kyocera Document Solutions se već treću godinu za redom odlučila podržati jedan od najvećih evropskih filmskih festivala i najveći filmski festival na Balkanu.

Kyocera Document Solutions se već treću godinu za redom odlučila podržati jedan od najvećih evropskih filmskih festivala i najveći filmski festival na Balkanu. Tim povodom je 17.08.2014. na festivalskom trgu održan Kyocera prijem u sklopu SFF-a.

Prisutnim zvnicama obratio se Reinhold Šlierkamp, direktor Kyocera Document Solutions Europe i predsjednik Kyocera Document Solutions Njemačka.

"Veoma sam počašćen što učestvujem u 20-tom izdanju Sarajevo Film Festivala. Znam da je festival pokrenut 1995-te godine, na kraju četverogodišnje opsade Sarajeva, sa ciljem da pomogne obnovu civilnog društva. Danas je to vodeći međunarodni festival u Jugoistočnoj Evropi i značajna platforma koja mladim talentovanim filmskim stvaraocima iz cijelog regiona nudi priliku za izlaganje te pruža inspiraciju. Sigurno , to je postignuće na koje morate biti ponosni! Ovo je treća uzastopna godina da mi, Kyocera Document Solutions, smo sponzori ovog jedinstvenog događaja. Kroz zadnje tri godine smo festival upoznali sve bolje i bolje.U stvari, sada je naša veza sa festivalom više blisko prijateljstvo nego strogo poslovni odnos", kazao je on.

Jedan od razloga za takav odnos, istakao je, je sličnost duha Sarajevo Film Festivala i korporativne filozofije kompanije. Od svog osnivanja festival je dao bitan doprinos oporavku i razvoju regiona.

"U tom doprinosu društvu, ja vidim jasnu vezu između naše kompanije i Sarajevo Film Festivala", dodao je, ističući kako je pravilo menadžmenta Kyocere je da "svim uposlenicima pruži mogućnosti da ostvare svoju materijalnu i duhovnu sreću i da kroz zajedničke napore daju pozitivan doprinos čovječanstvu i društvu." Drugim riječima, dobar korporativni građanin je suština naše korporativne kulture.

"Zbog toga smo odlučili, zajedno sa našim lokalnim partnerom Xenon forte, da implementiramo mrežu KYOCERA ECOSYS štampača i multtfunkcijskih uređaja u prostorijama festivala, omogućavajući organizaciji optimizaciju radnih procesa uz istovremeno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš", rekao je Šlierkamp.

Na kraju govora, čestitao je festivalu na postignućima tokom zadnjih 19 godina i poželio svaki uspjeh u godinama koje dolaze.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza