Ponosni smo što ovaj koncert poklanjamo Sarajevu

04.09.2015. 13:55 / Izvor: Akta.ba
Ponosni smo što ovaj koncert poklanjamo Sarajevu

U prostorijama hotela “Courtyard by Marriott” održana je konferencija za medije povodom koncerta filmske muzike Sarajevske filharmonije, kojeg hoteli “Courtyard” i “Residence Inn by Marriott” poklanjaju stanovnicima glavnog grada.

U prostorijama hotela “Courtyard by Marriott” održana je konferencija za medije povodom koncerta filmske muzike Sarajevske filharmonije, kojeg hoteli “Courtyard” i “Residence Inn by Marriott” poklanjaju stanovnicima glavnog grada.

Koncert Sarajevske filharmonije biće održan u subotu, 5.9.2015. godine, na platou KSC Skenderija, s početkom u 20.30 sati. Tom prilikom posjetioci će imati priliku čuti atraktivnu filmsku muziku nekih od najvećih svjetskih filmskih ostvarenja poput: My Fair Lady, Star Wars, Kum, Nemoguća misija, Pirati s Kariba, Indiana Jones, te mnogih drugih.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo sarađivati sa Sarajevskom filharmonijom i sa našim partnerskim hotelom, Residence Inn by Marriott, te biti dio ovog projekta koji doprinosi razvoju sarajevske kulturne scene. Ova inicijativa je dio Marriott globalne poslovne filozofije “Spirit to serve” gdje svojim poslovanjem i zalaganjem želimo snažno doprinijeti razvoju lokalnih zajednica. Vjerujem da smo svi svjesni situacije u kojoj se nalaze institucije kulture u našoj zemlji. Nadam se da će svi građani svojim dolaskom pokazati da kultura ima svoje mjesto u našem društvu  i da je krajnje vrijeme da i nadležne institucije daju svoj doprinos očuvanju iste", kazao je Nedim Bubica, direktor kompanije Lake d.o.o, investitora hotela Courtyard by Marriott.

Predstavnici kompanije SEIC d.o.o, investitora hotela Residence Inn by Marriott, navode da su ponosni što su dio ovog kompleksnog projekta.

"Osnovni moto kompanije SEIC je podizanje standarda življenja. Odraz toga je hotel Residence Inn by Marrioty koji nudi vrhunske uslove kako za duži, tako i za kraći boravak u gradu Sarajevu, te samim tim daje veliki doprinos turističkoj ponudi ovog grada. A kao društveno odgovorna kompanija, SEIC uz promociju turizma, ovim koncertom Sarajevske filharmonije želi promovisati i kulturu, jer je i ona segment u kome ovaj grad ima bogatu ponudu. Čast nam je i zadovoljstvo pokloniti građanima Sarajeva jedan ovakav koncert", kazala je Irma Spaho, predstavnica kompanije SEIC.

Na pitanje šta očekuje od ovog koncerta, Nina Granov, stručna saradnica za propagandu i marketing Sarajevske filharmonije najavila je da će građani moći uživati u vrhunskim izvedbama poznatih filmskih ostvarenja probuditi pozitivne emocije kod posjetilaca koncerta te prirediti im čarobnu muzičku večer.

Ulaz na koncert je besplatan. U slučaju kiše, koncert će biti održan u dvorani “Mirza Delibašić”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza