Zbog velikog interesa produženo trajanje izložbe Solana u vremenu

23.11.2015. 10:19 / Izvor: Akta.ba
Zbog velikog interesa produženo trajanje izložbe Solana u vremenu

Na insistiranje direktora Galerije portreta Tuzla Dženana Jusufovića, a sve zbog velikog interesovanja javnosti, trajanje izložbe "Solana u vremenu" će biti produžena do 14. decembra 2015. godine.

Na insistiranje direktora Galerije portreta Tuzla Dženana Jusufovića, a sve zbog velikog interesovanja javnosti, trajanje izložbe „Solana u vremenu“ će biti produžena do 14. decembra 2015. godine.

Iz Solane Tuzla napominju da se radi o prvoj multimedijalnoj izložbi koju čine veliki broj umjetničkih slika, eksponata, fotografija i video zapisa iz bogatog fundusa Muzeja solarstva Tuzla. Cilj izložbe je da predstavi kratku retrospektivu duge industrijske tradicije jedne od najstarijih i najuspješnijih BH kompanija današnjice, Solane d.d. Tuzla.

Prema riječima uposlenika ove bitne kulturne institucije, za cijeli Tuzlanski kanton ali i regiju, veliki broj posjetilaca čine mlađa dobna populacija. To nas iskreno raduje zbog činjenice što ova izložba ima i edukativni karakter u pogledu razvijanja svijesti i sticanja spoznaje o vlastitoj historiji.

Iskoristili bi priliku da naglasimo kako u prostorije naše kompanije, svakodnevno, pristižu pohvale i javna priznanja zbog organizovanja ovog bitnog kulturnog događaja za grad Tuzlu. Pošto nismo u mogućnosti da se svima ponaosob obratimo, koristimo ovu prilikuda da izrazimo iskrenu zahvalnost. Takođe, obećavamo da ćemo se, kao i do sada, i u budućem vremenskom periodu odnositi prema široj društvenoj zajednici sa velikom odgovornošću, pijetetom i poštovanjem, saopćili su iz ove kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza