Pogledajte kako možete dovesti ansambl u svoj vrt?

02.09.2016. 11:23 / Izvor: Akta.ba
Pogledajte kako možete dovesti ansambl u svoj vrt?

'Ukoliko imate klavir u kući koji ne koristite – možete rezervisati nastup gudačkog tria ili kvinteta, ukoliko imate baštu – sa vama može biti ansambl harmonika.

Koncertni program Sarajevo Chamber Music Festivala u Domu Oružanih snaga BiH prati akcija MALA KUĆNA MUZIKA, u kojoj su dijelovi programa ostvareni u domovima zainteresovane publike u realizaciji nekadašnjih i sadašnjih studenata Muzičke akademije u Sarajevu. 

SCMF slijedi načelo da je pristup umjetnosti osnovno ljudsko pravo te želi omogućiti svima koji nisu u prilici da koncerte slušaju u Domu Oružanih snaga BiH da za ovo iskustvo ne budu uskraćeni, ali i svojoj redovnoj publici da dožive atmosferu koncerta u svome životnom prostoru.

 Koncerti se odvijaju redovno, a nerijetko su dokumentovani putem Facebook Live opcije na Facebooku.

Prvi koncert u programu Mala kućna muzika izveo je Edin Karamazov u Gerontološkom Centru Sarajevo u Nedžarićima. Karamazov je posjetio naše starije sugrađane i uz objašnjenje da je došao kod njih sa željom da s njima podijeli dio repertoara koji je predstavljen publici u Domu armije. 

Organizatori najavljuju da volonteri, aktivisti, sadašnji i bivši studenti Muzičke akademije biti na raspolaganju da rezervišete njihov nastup.

''Ukoliko imate klavir u kući koji ne koristite – možete rezervisati nastup gudačkog tria ili kvinteta, ukoliko imate baštu – sa vama može biti ansambl harmonika, ukoliko imate sasvim mali prostor, možete imati nastup jednoga soliste, i tako dalje. Želimo Vam donijeti iskustvo ljepote muzike i doći kod Vas, posebno ukoliko Vi ne možete doći kod nas iz bilo kojeg razloga", navode oranizatori.

Mali koncerti se mogu realizovati do 04.09. u dogovorenim dnevnim terminima do 19 sati. Zahjev za održavanje koncerta u Vašem domu možete napraviti putem emaila reservations@scmf.ba, pitem Facebook stranice Sarajevo Chamber Music Festival, Twittera; SCMF Sarajevo, te telefona 060 332 6650.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza