Zvjezdane staze slave 50 godina emitovanja

03.09.2016. 10:35 / Izvor: HINA
Zvjezdane staze slave 50 godina emitovanja

Prva epizoda "Zvjezdanih staza" emitirana je 8. septembra 1966. godine, a tokom sljedećih pet desetljeća ukupno je snimljeno šest televizijskih serija.

Ljubitelji "Zvjezdanih staza" pohrlili su ovog vikenda u New York gdje se održava trodnevna konvencija povodom 50. godišnjice slavnog naučnofantastičnog serijala.

Kako javlja Hina, prva epizoda "Zvjezdanih staza" emitirana je 8. septembra 1966. godine, a tokom sljedećih pet desetljeća ukupno je snimljeno šest televizijskih serija i 13 filmova.

Na konvenciji u New Yorku okupili su se brojni fanovi, a organizatori kao glavni događaj najavljuju mega kviz na kojemu će sudionici moći provjeriti svoje znanje o serijalu.

"Zvjezdane staze' su jedna velika zajednica i fanovi su vrlo važan dio toga. I ja sam fan i da nisam s ove strane stola bio bih vjerojatno s druge strane", rekao je glumac LeVar Burton koji je glumio zapovjednika Geordija La Forgea u serijalu "Star Trek: The Next Generation".

Nevjerojatno 50-godišnje filmsko putovanje kroz prostor i vrijeme ne pokazuje znakove zamora; sljedeća televizijska serija s trinaest epizoda - "Star Trek: Discovery" - očekuje se već početkom 2017.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza