Knjiga stručnih savjeta "Mali div" na iNovine kioscima

03.04.2017. 08:53 / Izvor: Akta.ba
Knjiga stručnih savjeta 'Mali div' na iNovine kioscima

Knjiga je poput uputa za korištenje. Olakšava sav težak posao, ona misli za vas, a vi možete onda samo uživati u ljubavi i maženju svoje bebice.

Mr. sci. med. dr. Selma Dizdar je iz svog dugogodišnjeg iskustva u radu sa djecom skupila svu svoju mudrost i napisala knjigu „MALI DIV“ (malo biće-velika radost ali i velika briga) koja predstavlja priručnu knjigu stručnih savjeta za roditelje sa podnaslovom: zdrav rast, razvoj i njega vašeg djeteta, kako i autorica tvrdi, ovo je veoma važan naučno-popularni projekat koji je na jednostavan i efikasan način dao stručne odgovore, savjete i informacije roditeljima kako da njeguju i bolje razumiju vlastito dijete, prepoznaju određene simptome bolesti, pruže adekvatnu prvu pomoć, razumiju bolesno stanje i na taj način olakšaju svoju komunikaciju sa ljekarom ili farmaceutom.

Posebnost ovog priručnika je veliki broj razjašnjenih detalja i odgovora na mnoga pitanja na koja doktori ne odgovaraju, a roditelji ili staratelji ih trebaju znati. Knjiga se lahko čita i svako od vas će u njoj prepoznati sebe i naći odgovore na svoje dileme. Sve teme su detaljno i lijepo obrađene i sve će biti vrlo korisne čitateljima. Napisane su vrlo razumljivo i potkrijepljene činjenicama iz stvarnog života i iskustva, što smatram posebno vrijednim.

Knjiga je poput uputa za korištenje. Olakšava sav težak posao, ona misli za vas, a vi možete onda samo uživati u ljubavi i maženju svoje bebice. Topla preporuka svim trudnicama, majkama i očevima koji planiraju ili su se već suočili s najvećim izazovom na svijetu – roditeljstvom.

Pratite razvoj vašeg djeteta i doprinesite njegovom zdravlju! Pronađite priručnu knjigu stručnih savjeta "Mali div", autorice mr. sc. dr. Selme Dizdar na iNovine kioscima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza