Global Village: Mladi održali lekciju mira i tolerancije

06.04.2017. 08:41 / Izvor: Akta.ba

Posjetitelji su imali priliku da probaju tradicionalna jela gostiju iz cijelog svijeta, nauče korake njihovog folklora.

Jučer je Sarajevo bilo centar svijeta, a Dom mladih glavna svjetska metropola. Više od 300 internacionalnih studenata iz preko 50 zemalja svijeta družili su se sa svim ljudima iz Bosne i Hercegovine koji su odlučili da pristustvuju najvećem evropskom sajmu kultura, Global Village-u.

Sajam se prošle godine održao u Poljskoj, prije toga u Portugalu i Turskoj, a ove godine je Bosna i Hercegovina dobila čast da organizuje sajam kultura ovih razmjera, te definitivno opravdala ulogu odličnog domaćina.

Posjetitelji su imali priliku da probaju tradicionalna jela gostiju iz cijelog svijeta, nauče korake njihovog folklora, ali i da posjete štandove domaćih poduzetnika koji su pružili podršku mladim organizatorima sajma.

Najveselija atmosfera je bila kod predstavnika balkanskih zemalja, gdje su studenti iz Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine tokom cijelog trajanja događaja zajedno plesali uz ritmove benda Opus i muzičke numere Adnana i Tarika.

Fresh Generation Crew, Dance Development Center i Udruženje Kurser su izveli plesne tačke, a u chill-out zoni Red Bull-a posjetitelji su mogli da naprave predah, te učestuju u nagradnoj igri i osvoje vrijene nagrade.

Važno je naglasiti da je cjelokupan događaj organizovan isključivo od strane studenata, članova omladinske organizacije AIESEC, koji za cilj ima razvijanje liderskog potencijala kod mladih ljudi. Kroz organizaciju ovog događaja naši studenti su pokazali da su, ukoliko im se pruži prilika, u stanju organizovati spektakl svjetskih razmjera.

Naša omladina je danas kroz organizaciju ovog događaja poslala poruku mira i ljubavi u svijetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza