Baščaršijske noći: Ljetni spektakl u Sarajevu

28.06.2017. 17:13 / Izvor: Akta.ba
Baščaršijske noći: Ljetni spektakl u Sarajevu

U prostorijama Bosanskog kulturnog centra [BKC] u Sarajevu danas je održana press konferencija povodom 22. po redu festivala Baščaršijske noći.

U prostorijama Bosanskog kulturnog centra [BKC] u Sarajevu danas je održana press konferencija povodom 22. po redu festivala Baščaršijske noći, saopćio je organizator.

Na press konferenciji su se obratili direktor Javne ustanove Centar za kulturu Kantona Sarajevo, Edin Urjan Kukavica, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, te Midhat Efendira, programski koordinator festivala.

Ovogodišnji festival Baščaršijske noći biće otvoren 01.07. u Velikoj sali BKC-a koncertom Sarajevske filharmonije, pod partnerskim pokroviteljstvom Ambasade Republike Austrije.

Program od 01. do 31. jula biće popraćen različitim kulturnim manifestacijama iz oblasti muzike, teatra, likovne umjetnosti i festivala tradicionalnih plesova i igara.

Najveće interesovanje vlada za koncertnim repertoarom koji ove godine predvode Ana Rucner, Divanhana, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, Damir Imamović, Marija Šestić, Rock Symphony, Maja Milinković i mnogi drugi.

Važno je istaknuti da je ulaz na sve manifestacije besplatan, a zbog kapaciteta dvorane BKC-a za sve koncerte koji se održavaju u Velikoj sali, potrebno je preuzeti gratis ulaznice na blagajni BKC-a, saopćio je organizator.

Festival "Baščaršijske noći" prvi put organizuje JU Centar za kulturu Kantona Sarajevo, koja je nastala sintezom Sarajevo ART Udruženja, Bosanskog kulturnog centra i Collegium artisticuma.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza